avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituire legala a comitetului executiv al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituire legala a comitetului executiv al asociatiei de proprietari

Din luna martie a acestui an ( deci mai mult de 60 zile) comitetul executiv al asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc este alcatuit din 4 membri ( presedintele+3 membri). Nu este luat in calcul si cenzorul.
1. Cenzorul, conform legii 230/2007 nu face si el parte din comitetul executive?
2. Daca in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei s-a decis ca acest comitet sa fie format din 5 membrii, iar unul din membrii si-a dat demisia, nu era normal ca dupa 60 zile sa fie convocata Adunarea Generala pentru alegerea unui nou membru? Este legal ca acest comitet sa functioneze cu cei 4 membrii? In baza carei legi se poate dizolva acest comitet?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:53, 8 Octombrie 2015
Multumesc pentru aceste raspunsuri, insa vin si va intreb domnule Adriantot: daca la noi comitetul executiv este alcatuit in prezent din 4 membri (presedintele+3 membri) iar deciziile se iau de 2 membri (presedintele +1 membru) este correct? Din cele mentionate mai sus "Comitetul functioneaza si adopata decizii daca sunt prezenti peste jumatate din cei alesi, asa cum prevede legislatia". Ceilalti 2 membri care fac parte din comitet nu sunt de accord cu deciziile luate, deci nu se respecta numarul suficient de 50%+1.
In cazul dv. 50% +1 inseamna 3 membri.
corina44 a scris:
.. deciziile se iau de 2 membri (presedintele +1 membru) este correct?

Nu. Nu este corect. Fiind 2 contra 2 nu se ia nici o decizie. Se amana luarea deciziei, se discuta pana cand vor fi intr-o echipa sau alta 3 din cei 4 membri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Ag de completare a cex. gambette gambette Avem imprejurarea in care a fost convocata AG Extraordiara cu unul din punctele ordinii de zi de a alege inca 2 membri ai CE pntru completarea acestuia. In ... (vezi toată discuția)