avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depunere dosar somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depunere dosar somaj

Buna ziua
Sunt in situatia de depunere a dosarului de somaj .Societatea care m-a restructurat cu art65(1) nu mi-a platit drepturile din luna aprilie . Insist pentru plata acestora dar pana in prezent nici un rezultat. Mai pot depune dosarul la somaj dupa 30 zile?M-am adresat ITM si astept raspunsul dar intarzie si timpul trece. Daca trebuie sa ma duc in justitie cum trebuie sa procedez ?multumesc de ajutor
ITM Bucuresti va va raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii dvs. Dupa primirea raspunsului de la ITM aveti posibilitatea de a actiona in instanta, desi parerea mea este ca actiunea in instanta o puteti depune si acum, urmand ca la primul termen de judecata sa depuneti si copia raspunsului dat de catre ITM:
Buna ziua,
Astazi am avut programare sa depun dosarul la AJOFM Dupa ore de asteptare surpriza - adeverinta emisa de angajator- firma din Bucuresti nu este corect completata- lipsesc rubricile instrumente de plata. -dosar respins. Desigur bataia de joc a atins culmea. Sunt dezamagita .....Trebuie sa o iau de la capat Ce ar trebui sa fac daca nu voi primi acea adev corect completata .
1. Mergeti la angajator sa completeze adeverinta cu datele necesare.
2. Sa nu aveti surpriza ca nu a platit contributia la somaj si de aceea nu a completat rubricile respective. In acest caz nu mai beneficiati de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Angajatorul este in Bucuresti , eu sunt in Suceava, cum pot afla daca acesta a platit contributia la somaj .
Toata administratia este acolo, agentia suceava nu are competente de nici un fel. Cei din Bucuresti se tem sa vorbeasca.
La fel poate fi si cu pensia, sanatatea deci as vrea sa stiu cui sa ma adresez pentru a afla adevarul
Dupa verificari in sfarsit am aflat ca angajatorul nu are platit la somaj nici un fel de contributie si aceasta dureaza din ani anteriori , deci ati avut dreptate.Momentan ma simt furata, mintita inselata nu am cuvinte. , Acum doua zile firma respectiv RODIPET care a fost preluata de AVAS in 30.06.2009 si-a pus un administrator provizoriu care va conduce societatea societatea pana cand AGA va numi noul CA.
Credeti ca pot cere acestui interimat plata drepturilor salariale restante, a platilor la somaj si a altor dari neplatite. ? Ar trebui sa sesizez iar ITM BUCURESTI?

Alte discuții în legătură

Referitor la actele pentru dosarul de somaj danielbr1 danielbr1 In conditiile in care am fost angajat la o firma care are sediul in Bucuresti timp de un an de zile inepand cu 15 aprilie 2009 am fost disponibilizat urmand sa ... (vezi toată discuția)
Somaj serian serian buna. mi-a incetat activitatea pe data de 17 10 2009 decizia mi-a fost inmanata pe 02 10 2009 . anexa 26 ptr somaj mi-a fost completata pe 16 10 2009. in anul ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj Nelia2583 Nelia2583 Buna ziua, la ultimul loc de munca am fost angajatata timp de 8 luni. S-au facut concedieri, iar de la inceputul lunii iulie, mi-a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)