avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport CRDS minor in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport CRDS minor in Germania

Buna ziua,locuiesc impreuna cu prietena mea si fica ei in München din 2010,nu suntem casatoriti.Anul acesta afacut un nou pasaport la consulatul Romaniei din motivul ca cel vechi a expirat,mentionez ca pe passaport sta domiciliul in Germania.Pasaportul fiicei expira luna viitoare si a trebuit sa mearga la consulat sa faca altul.Fata are 17 ani.Prietena mea e departita de 9 ani ,detine ordin judecatoresc irevocabil ptr dreptul copilului.Intre timp tatal a disparut,nu se stie nimic de el din tot acesti ani.Revin la passaport ,la consulat sa prezentat cu toate actele detinute,in schimb a spus ca nu se poate face passaport ptr ca trebuie procura de la tata.Intrebare:ce este de facut in acest caz cand tatal nu este de gasit,si fata are nevoie de act de identitate,cei de la ambasada(ce raspuns au putut sa dea)sa astepte sa faca 18 ani ptr ca atunci nu mai are nevoie de procura.si pana la 18 ani sta fara passport.Deci nu se poate face, ptr ca mama are pasaport facut in Germania iar fica in Ro si atunci trebuie procura.oare ce este de facut?Multumesc anticipatX-(X-(
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:09, 7 Octombrie 2015
Daca sentinta e legalizata cu mentiunea ''definitiva si irevocabila'' nu e nevoie de declaratia tatalui.
Scrie asta si pe site-ul consulatului, puneti-i sa citeasca:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Schimbarea documentelor dupa divort ionelabadea ionelabadea Acum trei ani m-am divortat de fostul sot, datorita locului de munca nu am putut sa merg in tara sa-mi schimb actele (numele), acum am pierdut buletinul, si ... (vezi toată discuția)
Carte identitate si pasaport expirat Silvia Andreea Silvia Andreea Buna ziua tuturor! Am o mare problema, ieri am facut 18 ani si mi-a expirat buletinul,sunt in Italia.. din pacate luna trecuta mi-a expirat si pasaportul.. joi ... (vezi toată discuția)