avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni pentru care se poate plăti cauțiune.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni pentru care se poate plăti cauțiune.

Bună seara.
Am nevoie de ajutorul vostru, fratele meu a fost condamnat la 1 an si 8 luni inchisoare cu executare prin hotarare judecatoreasca in urma incalcarii art. 336 NCP (conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie peste 0,8 g/l).
Intrebarea mea este: pentru o astfel de infractiune se poate plati cautiune? Cum se procedeaza in acest caz? Astazi a fost prima zi de arest.
Va rog sa ma lamuriti...
Nu poate scapa de executarea pedepsei prin plata unei sume de bani. Cautiunea, in sistemul romanesc de drept, reprezinta o suma de bani ce vine ca o garantie din partea inculpatului ca nu se va sustrage de la procedurile judiciare si va respecta obligatiile impuse.
Controlul judiciar pe cautiune reprezinta o masura preventiva care se poate dispune doar in cursul procesului penal, fratele dvs a fost condamnat, trebuie sa-si execute pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea masurii arestului la domiciliu dupa pronuntarea hotararii cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana a fost in arest la domiciliu vreo 3 luni. Intr-un final, s-a dat o hotarare de condamnare, prin care a fost condamnat de Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)
Alcool la volan sasadi sasadi In 20 dec 2016 am facut gresala si m-am urcat băut la volan si am lovit o Masina care era parcata. La analizele de sânge am avut 2 la mie. Va rog daca imi ... (vezi toată discuția)