Bună seara.
Am nevoie de ajutorul vostru, fratele meu a fost condamnat la 1 an si 8 luni inchisoare cu executare prin hotarare judecatoreasca in urma incalcarii art. 336 NCP (conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie peste 0,8 g/l).
Intrebarea mea este: pentru o astfel de infractiune se poate plati cautiune? Cum se procedeaza in acest caz? Astazi a fost prima zi de arest.
Va rog sa ma lamuriti...
Nu poate scapa de executarea pedepsei prin plata unei sume de bani. Cautiunea, in sistemul romanesc de drept, reprezinta o suma de bani ce vine ca o garantie din partea inculpatului ca nu se va sustrage de la procedurile judiciare si va respecta obligatiile impuse.
Controlul judiciar pe cautiune reprezinta o masura preventiva care se poate dispune doar in cursul procesului penal, fratele dvs a fost condamnat, trebuie sa-si execute pedeapsa.
Alcool la volan
sasadi
In 20 dec 2016 am facut gresala si m-am urcat băut la volan si am lovit o Masina care era parcata. La analizele de sânge am avut 2 la mie. Va rog daca imi ... (vezi toată discuția)