avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in urma unui contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in urma unui contract de intretinere

Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu situatia creata in familia noastra si anume: suntem trei frati .Parintii nostrii au facut contract de intretinere cu fratele nostru mai mic si sotia acestuia fara a ne spune noua (celorlalti doi frati )nimic. Fratele nostru a ramas pe curtea parinteasca noi doi am plecat si avem fiecare casa noastra .Intrebarea este noi mai beneficiem de mostenire?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:01, 7 Octombrie 2015
Depinde ce scrie in contractul de intretinere . Si ..., da veti pierde mostenirea care este trecuta in contractul de intretinere.
sbina a scris:

Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu situatia creata in familia noastra si anume: suntem trei frati .Parintii nostrii au facut contract de intretinere cu fratele nostru mai mic si sotia acestuia fara a ne spune noua (celorlalti doi frati )nimic. Fratele nostru a ramas pe curtea parinteasca noi doi am plecat si avem fiecare casa noastra .Intrebarea este noi mai beneficiem de mostenire?

Atat timp cat parintii dvs. traiesc, nu puteti vorbi de mostenire! Parintii dvs. au dreptul sa faca ce vor cu bunurile lor in timpul vietii.

Mostenirea se deschide prin moarte.

daca intretinerea este prestata, in timpul vietii nu puteti ataca nimic.Iar dupa decesulparintilor dvs este greu a desfiinta contractul de intretinere daca intretinerea a fost prestata si debitorii obligatiei de intretinere au dovezi in acest sens, facturi chitante si martori.
In timpul vietii parintii dvs pot dispune de bunurile lor cum doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ice age ice age Parintii mei au facut un contract de intretinere cu o familie de batrani. Intre timp unul dintre ei a decedat, parintii mei suportand toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare casa si teren gicapas gicapas care procedeu este neatacabil: vanzare cumparare, donatie,testament pentru o casa si un teren cand ambii parinti traiesc ?dar cel mai ieftin? (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)