avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere unilaterala contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere unilaterala contract comercial

Am o companie mica, care are ca obiect de activitate adminisitrarea unui portal pe internet. Am incheiat un contract comercial pe o perioada determinata cu o alta societate comerciala pentru a se ocupa de vanzarea serviciilor oferite de site-ul meu. Partenerul meu insa doreste sa rezilieze uniltateral contractul, din cauza valorilor mici incasate. In contract insa nu se face nici o referire la vreun prag valoric.
Mi-a transmis un email prin care solicita intreruperea contractului. Eu, in principiu, sunt de acord cu asta, dar el nu vrea sa imi achite nimic ca daune interese. In contract se specifica ca rezilierea unilaterala presupune plata unor daune interese de catre partea care solicta rezilierea, fara specificarea unor sume fixe. Cererea de reziliere a fost facuta prin email (nu cu semnatura electronica). Nu vrea sa trimita un document semnat si stampilat pentru aceasta solicitare de intreupre si incetare a contractului. Intrebari: Solicitarea trimisa pe email are valoare juridica? Cum pot stabili cuantumul valoric al penalitatilor pe care sa i le solicit? Care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea amiabila si apoi pe cale de judecata? Multumesc. Mircea
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:58, 17 Iulie 2009
In caz de neintelegere(daca e inserat un pact comisoriu de gradul al patrulea ) , ramane ca instanta de judecata sa constate si sa pronunte sanctiunea rezilierii , sau , o a doua varianta ar fi cea a mentinerii contractului , cu eventuale daune interese pentru prejudiciul cauzat
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ori reziliaza unilateral contractul, ori va solicita acordul pentru incetarea acestuia.

Sunt doua chestiuni distincte.


Nu vad ce daune interese i-ati putea cere. In lipsa unei clauze penale, veti fi nevoit sa dovediti intinderea daunelor suferite, ceea ce cred ca va fi extrem de complicat, daca nu chiar imposibil. Asta insemnand ca veti achita fara niciun folos taxele de timbru pentru proces.

Eu zic sa acceptati desfiintarea contractului. Fara daune. Pur si simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de grad iv marianna marianna e posibil, ca declararea starii de incapacitate, ori declansarea producerii de insolventa pentru o firma, sa dea posibilitatea rezilierii contractului cu o ... (vezi toată discuția)
Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat? tiv tiv Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Intr-un contract de vanzare-cumparare comerciala cu executare succesiva nu s-a stipulat nicio ... (vezi toată discuția)