avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iluminat casa scarii si boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iluminat casa scarii si boxe

Am si eu DOUA intrebari : 1. iluminatul pe casa scarii cum trebuie platit dupa nr. persoane sau cota parte indiviza. 2. La subsolul blocului unde sunt boxe reteaua cu curent electric trebuie sa fie de 220 v ; 24 v . Exista vreo lege care reglementeaza aceasta situatie.si daca da care este.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:39, 18 Iulie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
In subsol iluminatul se face la 24 V. Cat costa acest iluminat nici nu merita sa-l luati in calcul.
Iluminatul pe holuri si casa scarii se imparte la nr. persoane prezente in luna respectiva.
Corect si la obiect raspunsul dat de @elga 50.
Repartizarea cheltuielilor cu energia electrica consumata pentru iluminatul pe casa scarii este clar prevazuta in Norma de aplicare a Legii 230/2007.
daca va uitati in fizica ,veti vedea ca ,becurile de 24v consuma aproape cat cele la 220. Diferenta este ca un curent de 24v nu este periculos .In fisa tehnica a constructiei se prevede iluminatul cu 24v.
Multumesc pentru raspunsuri . In ce priveste iluminatul la boxe si pe casa scarii intradevar in conditii normale.elga 50.aveti dreptate nu e o valoare deosebita dar daca la subsol este 220 si ajungi sa dai 10 lei noi de persoana cam incepi sai dai importanta ( la 5 persoane se fac 50 lei noi , ce ziceti in cazul asta dai importanta sau nu ) .La mine luna trecuta iluminatul pe casa scarii a ajuns 11.40 lei de persoana . Oare nui cam mult ? Nu cumva in boxa are cineva un congelator sau desfasoara diferite activitati la care consuma si curent sau.......................

Alte discuții în legătură

Abuz sef scara nelu_ioan00 nelu_ioan00 buna ziua ,am o mare nedumerire ,locuiesc la bloc si la subsolul blocului sin facute boxe adica beciuri din care am si eu una iar seful scari luat curentu pe ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Legal instalatie 24v sau 220v la subsolul blocului? masso masso buna ziua! la subsolul blocului nostru instalatia electrica este pe 220V, spune cineva, chiar din constructia blocului (construit in 1973); am fost ... (vezi toată discuția)