avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz sef scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz sef scara

buna ziua ,am o mare nedumerire ,locuiesc la bloc si la subsolul blocului sin facute boxe adica beciuri din care am si eu una iar seful scari luat curentu pe motiv ca numa-i eu folosesc susolul si ca el nu plateste curent pnt. mine ca merg o data sau 2-3 ori pe saptaminacurent este de 24volti exista un transformator.Intrbarea mea este, ce pot face eu ,locuiesc la etaj 3.Mentionez ca in subsol exista instalatie electria amenajata ,multva multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:38, 7 Ianuarie 2010
Curentul din subsol costa, practic, o nimica toata. Subsolul trebuie sa aiba instalatia de iluminare in perfecta stare, fiind necesara si interventiei la instalatiile condominiului.
Daca "v-a luat curentul" pe motiv ca Dv. consumati cu utilizarea boxei, propuneti-i sa va treaca la plata cotelor de intretinere numai la rubrica de curent cu inca o persoana in plus. Poate asa se-ndura si va lasa luminatia la boxa.
puteti sa ii cereti sa va arate cat anume plateste ( suma trebuie sa apara in lista de intretinere ;) ) pentru iluminatul la subsol si ii propuneti sa platiti dvs. si cota sa asa cum ea va rezulta din lista de intretinere :)

in orice caz instalatia de iluminat de la subsol este considerata proprietate comuna care trebuie sa si functioneze in conditii de siguranta ( 24V)

:oops:

sef de scara !? nu exista aceasta functie intr-o asociatie de prop.
adresati-va presedintelui sau/si comitetului ex. cu aceasta nemultumire

se cunoaste faptul ca pentu energia electrica exista o singura factura !
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Iluminatul subsolului nu se factureaza separat, vine laolalta cu tot curentul consumat pe scara respectiva, astfel incat n-are ce sa-i arate in lista cotelor de intretinere..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal instalatie 24v sau 220v la subsolul blocului? masso masso buna ziua! la subsolul blocului nostru instalatia electrica este pe 220V, spune cineva, chiar din constructia blocului (construit in 1973); am fost ... (vezi toată discuția)
Iluminat casa scarii si boxe mitdan67 mitdan67 Am si eu DOUA intrebari : 1. iluminatul pe casa scarii cum trebuie platit dupa nr. persoane sau cota parte indiviza. 2. La subsolul blocului unde sunt boxe ... (vezi toată discuția)
Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)