avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Idee de vanzare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Idee de vanzare

Am o idee pe care vreau s-o vand. E vorba despre o idee pentru o reclama TV, care s-ar potrivi perfect unei companii de telefoane. Cum s-o vand, astfel incat sa scot un castig cat mai mare si sa ma asigur ca nu-mi va fi furata/plagiata? Cui s-o vand? Direct companiei-tinta sau unei agentii de publicitate. Ce fac daca totusi ar fi plagiata?
Cel mai recent răspuns: dmv , utilizator 14:17, 18 Iulie 2009
Fiind o idee este deocamdata numai in capul dvs!
B-) Odata expusa , normal , poate fi insusita!
Cel mai bine este sa o puneti d-voastra in practica, altfel......
Mihai, prima data cand am citit raspunsul tau, am crezut ca e un truism. Dupa aceea mi-am dat seama ca nue truism si nu ai dreptate. Din cate stiu eu e ilegal ca altcineva sa-mi fure/plagieze/insuseasca ideea si sa traga foloase de pe urma ei fara fara acordul meu scris. Deci daca am expus-o cuiva e ilegal(si imoral) sa si-o insuseasca.
Poate nu am formulat destul de concret intrebarea. Mai incerc o data: Ce demersuri trebuie sa fac sa ma asigur ca nu poate fi plagiata/furata fara sa imi plateasca mie daune? Cum s-o vand, ca o idee expusa intr-un fiser powerpoint sau doc sau ca si o reclama normala. Cu prezentarea ideii unde e mai bine sa ma duc dupa ce am facut demersurile legale pentru a nu fi plagiata? La o agentie de publicitate sau la compania - tinta ?
@gabescu: Nu pot s-o pun eu in practica pentru ca nu am nici companie de telefoane, nici televiziune, nici agentie de publicitate si nici mijloacele profesionale de a o filma.
Offtopic: Imi place mesajul "cautati cai prin care ideile sa functioneze, nu motive pentru care acestea nu pot reusi." Asta fac eu acum.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
dmv, utilizator
dmv a scris:

Am o idee pe care vreau s-o vand. E vorba despre o idee pentru o reclama TV, care s-ar potrivi perfect unei companii de telefoane. Cum s-o vand, astfel incat sa scot un castig cat mai mare si sa ma asigur ca nu-mi va fi furata/plagiata? Cui s-o vand? Direct companiei-tinta sau unei agentii de publicitate. Ce fac daca totusi ar fi plagiata?

Incercati sa inrefistrati ideea dvs.la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si apoi,dupa ce ideea va apartine puteti sa o prezentati,intrucat nimeni nu o va mai folosi fara acordul dvs.Dvs.veti aprecia,daca ideea este buna si merita sa platiti taxele de la OSIM pentru a fi inregistrata.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unei marci la osim (cred) Tudor B. Tudor B. Buna ziua, Imi doresc de multa vreme sa incep un proiect, iar acest proiect include un site (domeniu .com) si o aplicatie de mobil. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Se pot face donatii contra un serviciu ? alxpupa alxpupa Am un site, o agentie hosting sa zic mai clar... Ofer servicii gratuite modelelor chiar si celor ce vor sa le contacteze (le ofera un job)... Am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Copierea unei idei de afacere ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. O persoana care are o idee de afacere, ceva nou, idee pe care ar derula-o printr-o PFA deja infiintata si isi prezinta oferta unor eventuali ... (vezi toată discuția)