Am o idee pe care vreau s-o vand. E vorba despre o idee pentru o reclama TV, care s-ar potrivi perfect unei companii de telefoane. Cum s-o vand, astfel incat sa scot un castig cat mai mare si sa ma asigur ca nu-mi va fi furata/plagiata? Cui s-o vand? Direct companiei-tinta sau unei agentii de publicitate. Ce fac daca totusi ar fi plagiata?
Eu sunt de acord ca este ilegal/imoral ca cineva sa va fure/plagieze/insuseasca ideea asa cum spuneti dvs , dar odata expusa aceasta idee practic ea nu va mai apartine ( ma refer la faptul ca deja a fost insusita de cei carora le-o expuneti).
Cred ca este o idee foarte buna sa incercati ceea ce a spus dna mediator Gabi insa ultima oara cand am trecut pe la OSIM ( acum 4 ani) si am inregistrat o marca ( denumire plus sigla ) la o anumita companie a durat procedura exact 1 an de zile! Fiindca se fac niste verificari in baza de date care dureaza 6 luni si este un termen in care oricine poate contesta inregistrarea patentului ( ca sa ma exprim asa)....nu stiu daca veti fi dispus sa asteptati atata timp!
Update:
Am sunat ieri la OSIM, ei au un produs care face o chestie apropiata de ceea ce-mi trebuie mie, se numeste "Plicul cu idei" si costa 150 de lei pentru inregistrarea unei idei pentru 5 ani. In schimb am ajuns la ORDA - Oficiul Român pentru Drepturile de Autor - si mai departe la Dacin Sara - Drepturi de Autor n Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romni din Audiovizual - si am aflat ca este mai simplu decat credeam. Scriu scenariul ideii, si luni il depun la sediul lor, platesc 25 de lei si nu mai am treaba 5 ani.
@Offtopic: Va rog nu mi va mai adresati cu formule de politete. Multumesc anticipat.