Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu preluarea bazei de date revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu preluarea bazei de date revisal

buna seara!
am urmatoarea problema cu care as dori sa ma ajutati: am preluat contabilitatea unei asociatii de formare profesionala de la vechea firma de contabilitate. trebuie sa preiau si revisal-ul. am instalat revisal de pe site-ul de la inspectia muncii, am introdus angajator nou, apoi am incercat import baza de date. ei au facut export baza de date si mi-au trimis pe mail fisierul. eu l-am copiat pe calculatorul meu si cand am dat import baza de date imi da eroare si imi spune ca ~angajatorul nu este valid~. am verificat si au aceeasi versiune de revisal, aceleasi date introduse la angajator, nu inteleg de ce nu merge.X-( am fost la itm si mi-au spus ca informaticianul lor e in concediu de boala si nu au cum sa ma ajute. va rog spuneti-mi ce nu fac bine#-o trebuie sa fac o angajare si nu stiu ce sa mai fac!
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 6 Decembrie 2018
Nu stiu sigur daca asta poate fi problema dar ceea ce se poate intampla este ca ati introdus deja un nou angajator si atunci importul da eroare. Nu cunosc revisalul dar cand se importa o baza de date se importa cu toate datele chiar si cea mai mica informatie din tabele. Daca este deja angajatorul introdus manual de dumneavoastra poate da o eroare ca nu au anumite coduri valide in "interiorul programului" ca sa zic asa. Nu corespunde un index (de verificare interna in baza de date) cu indexul bazei de date care se importa. Incercati.
daca nu introduc angajator nou nu imi permite programul sa trec mai departe; toate meniurile sunt inactive pana nu introduci angajatorul.
eu am ami facut aceste operatiuni la o alta firma la care am fost angajata si acolo a mers.
am parcurs exact pasii care sunt in ghidul de instalare si nu merge.
am confruntat telefonic toate datele din programul vechi si corespunde totul..
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
modimpex, utilizator
Este posibil atunci ca baza de date exportata sa fie deteriorata. Cereti baza de date din nou si rugati sa o arhiveze si sa o trimita si refaceti pasii din ghid. Ce ar mai fi posibil este sa nu fi introdus angajatorul corect cu toate datele exacte ca si in baza de date. Ca sa va fie mai usor si sa nu va deplasati , cereti "Print Screen" cu datele vizibile la editare de la firma respectiva si le confruntati asa cum apar la dumneavoastra. Va urez succes. Mai este o posibilitate ca sa permiteti unui specialist in informatica sa faca acesti pasi de la distanta prin programe de colaborare (doar o sesiune de lucru - gen TeamViewer - fara instalare de programe - daca vi se permite si vedeti tot ce lucreaza, pe ecranele calculatoarelor).
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator
Importul bazei de date :
- Operatia se poate efectua apeland butonul "Import angajator" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Instrumente".

- Se selecteaza angajatorul care se doreste a fi importat si se apsa butonul OK.
In cazul in care exista deja in aplicatie un angajator cu acelasi nume cu cel care se doreste a fi importat, aplicatia afiseaza un mesaj informativ : "Exista deja un angajator cu aceste date de identificare. Vreti sa suprascrieti?"

Daca se doreste suprascrierea informatiilor se apasa butonul Yes, altfel se apasa butonul No.
Daca s-a ales optiunea de a suprascrie infromatiile, aplicatia afiseaza un mesaj informativ :
"Angajator importat cu succes".
Buna ziua!
Nu am avut timp sa raspund, dar am rezolvat problema. Situatia sta in felul urmator: importul bazei de date se poate face doar de pe cd sau stick, nu se poate prelua baza de date trimisa pe email.
Am vrut sa postez rezolvarea in cazul in care altcineva se mai intalneste cu aceeasi problema.
Va doresc o zi buna!

Alte discuții în legătură

Revisal. transferul bazei de date de pe un calculator pe altul. martady martady Buna ziua va rog daca ma poate ajuta cineva : cum pot transfera baza de date din revisal de pe un calculator pe altul (nu mai folosesc calculatorul pe care ... (vezi toată discuția)
Preluare baza de date revisal suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog daca cineva stie...cum pot prelua baza de date de la o contabila pentru a putea lucra revisalul si cum se introduce la mine in Revisal??? (vezi toată discuția)
Revisal 506 floreanicolae floreanicolae am o firma noua la itm ilfov si mi s-a spus de acolo ca trebuie sa intocmesc revisal 506 si apoi impreuna cu alte copii de acte sa le depun personal la unul ... (vezi toată discuția)