avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil pana la 2 ani

solicit raspuns la situatia cand concediul de ingrijire copil pana la 2 ani se intrerupe in luna a 19- a pentru a reveni la locul de munca,E nevoie de a fi anuntate anumite institutii?multumiri...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 10 Octombrie 2015
Se va anunta Primaria ,unde veti prezenta o copie de pe decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii.

Art. 19 din OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc....in prezent se incaseaza 1200 lei dar la inceperea serviciului{chiar mai devreme}se suspenda plata indemnizatiei nu?
Intr-adevar, plata indemnizatiei se suspenda , insa puteti depune cerere pentru acordarea stimulentului de insertie (500 lei) pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cic si reangajare madalina40 madalina40 Buna ziua, Sunt in prezent in CIC pana la un an (copilul are 8 luni acum). Mi-am gasit un alt loc de munca decat cel actual si doresc sa demisionez si sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Începând cu data de 01 mai doresc începerea activității, momentan fiind in concediu crestere copil. Menționez ca la acea data, copilul va ... (vezi toată discuția)