avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum aflu avocatul din oficiu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum aflu avocatul din oficiu

Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii nr. 51/1991 republicată şi modificată, în limita unei sume echivalente cu doua salarii de baza minime brute pe ţară pentru anul 2015. Se emite adresă în acest sens către B.C.A.J. Argeş.

Cand raspunde Baroul, ma instiinteaza instanta pe cine au desemnat??
Sau cum aflu care este avocatul? Sunt in graba mare si trebuie sa aflu in cel mai scurt timp!!
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:43, 12 Octombrie 2015
Încheierea de admitere se va comunica Baroului. În termen de 3 zile, decanul va desemna un avocat înscris în Registrul de asistență judiciară. După desemnare, încheierea instanței se comunică avocatului desemnat de catre decan care are obligatia de a incunostiinta si beneficiarul.
Daca beneficiarul refuza fara justificare asistenta de specialitate sau avocatul desemnat pierde dreptul de a mai beneficia de asistenta gratuita in acea cauza.
Pe scurt, veți fi incunostiintat sau puteti suna la barou.
Trebuie sa stiti ca aveti dreptul de a va alege avocatul, cu consimtamantul acestuia, care va va asista/reprezenta.
Cum adica il pot alege?? Nu se desemneaza prin tragere la sorti??
Cum fac sa imi exprim alegerea??

O sa imi desemneze proaspat absolventi, care habar n-au... si mai bine ma pricep eu :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
aidu, utilizator
Adica puteti solicita baroului, ca în cadrul asistentei juridice gratuite acordate sa desemneze pe avocatul X (acesta tb sa fie de acord si sa fie inscris in registrul de asistenta juridica).
De unde consult registrul de asistenta juridica??
Si cum fac sa solicit baroului, ca în cadrul asistentei juridice gratuite acordate sa desemneze pe avocatul X... daca in 3 zile de la pronuntarea incheierii de admitere decanul va desemna un avocat??
Ma duc in audienta la Barou??
Decanul Baroului este avocatul partii adverse :)
Nu tb sa consultati registrul de asistenta.
Va alegeti un avocat din cei cu dr de exercitare înscriși în tabloul Baroului si transmiteti catre barou o cerere (prin fax, depusa personal) prin care solicitati ca in cadrul asistentei judiciare dispuse prin incheierea _____ de catre ______ sa fie desemnat avocatul x.
Decanul baroului verifica daca av respectiv este inscris in registrul de asistenta jur.
Este lipsit de relevanta daca decanul Baroului este av partii adverse, el nu va face decat sa indeplineasca o formalitate.
Pentru mai multe detalii cititi art. 150 și urm. din Statutul profesiei de avocat.

Alte discuții în legătură

Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica gratuita? arakys arakys Buna ziua! Conform L448/2006 persoanele cu handicap beneficiaza de asistenta juridica. Nelamurirea mea consta in: persoana cu handicap prin cererea de ajutor ... (vezi toată discuția)
Intrebare cattie cattie Vreau sa stiu si eu daca fiind parte vatamata intr-un proces penal am dreptul la avocat din oficiu,daca nu-mi permit sa angajez unul din motive financiare si ... (vezi toată discuția)