avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata contributii angajator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata contributii angajator

Buna seara. Ca pres. asoc. , cum pot verifica daca administratorul, plateste contributiile ptr. angajat si angajator conform contractelor de munca incheiate in cadrul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 10 Octombrie 2015
Pai dom' Presedinte, dvs. trebuie sa stiti totul in asocoatia pe care o conduceti!
Pentru verificare:
- impreuna cu cenzorul verificati si apoi semati statele de plata;
- trebuie sa stiti cine intocmeste si trimite (daca le trimite) la ANAF D112;
- lunar, administratorul / contabilul completeaza foaia de varsamant / ordinul de plata pentru cele doua sectiuni - impozit si contributii sociale;
- dupa efectuarea platilor, trezoreria elibereaza chitante, documente care justifica plata si inscrierea acestora in registrul de casa;
- ANAF-ul, in fiecare luna va confirma stingerea obligatiilor fiscale - prin trimiterea unui plic;
Aveti acces la aceste documente?
Pentru verificare, in ultima instanta puteti merge direct la ANAF-ul local, pregatiti CIF-ul si intrebati acolo care este situatia asociatiei dvs.
Luati la intrebari cenzorul si administratorul - poate mai faceti si niste schimbari pe-acolo...
....cu doua amendamente:
- ANAF nu trimite plicuri tuturor contribuabililor. De exemplu pe mine ANAF nu ma cadoriseste cu asemenea instiintare.
- daca platile se fac din contul bancar al asociatiei, atunci nu mai are de ce opera in registrul de casa. Administratorul poate lista OP-urile cu care a facut platile, dar chiar daca nu listeaza aceste OP-uri, se poate constata plata din extrasul de cont lunar.

1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri despre angajatii unei asociatii de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Urmeaza sa fiu administrator cu Contract Individual de Munca al unei asociatii de proprietari. Sunt inregistrata in Revisal, ANAF. 1.Ce formulare trebuie ... (vezi toată discuția)
Carte de munca - verificare plata contributii florinel40 florinel40 cum pot verifica daca angajatorul plateste cartea de munca (vezi toată discuția)
Daca sunt angajata Florybacaoanu Florybacaoanu Buna ziua cum pot afla daca sunt angajata si daca mi se platesc toate darile catre stat in conditiile in care suntem 2 angajati nu am semnat stat de plata nici ... (vezi toată discuția)