avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Renovare locuinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Renovare locuinta

Buna ziua,
Am mostenit o casa la tara si vreau sa o renovez la exterior, retencuire plus izolare termica. Am nevoie de autorizatie de constructie din moment ce constructia exista?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: seny2015 , utilizator 18:46, 11 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, proprietarii pot efectua, fara autorizatie de constructie, lucrari pentru modernizarea locuintei care nu modifica structura de rezistenta sau aspectul arhitectural.
Sunt permise, printre altele, reparatiile la acoperisuri sau terase -fara a se schimba forma si materialele din care sunt executate, reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara pastrandu-se forma si dimensiunile initiale, zugraveli interioare si exterioare - doar daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirii si inlocuiri de pardoseli.
Se pot executa reparatii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, dar si lucrari de compartimentare provizorie nestructurala.


Buna seara,
Multumesc pt raspuns. Sa inteleg ca daca doresc sa fac o lucrare de consolidare ( dupa ce dau jos tencuiala veche sa o imbrac pe exterior in plasa de sarma de buzau ) imi trebuie autorizatie?
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatia de constructie pentru renovare casa paianta( lemn+caramida)? EvelyneEve EvelyneEve Doresc sa renovez locuinta primita mostenire care este construita din paianta( lemn+caramida) , fundatie piatra, grinzi lemn. As dori sa stiu daca pentru acest ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie ghe_19 ghe_19 as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu o constructie...pentru o casa de vacanta daca trebuie autorizatie ...sau pentru ce maxim de mp nu trebuie ... (vezi toată discuția)