avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate, pret vanzare cota
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate, pret vanzare cota

Bună seara ! Eu împreună cu fostul meu concubin avem un apartament împreună,am decis sa devin proprietar unic,însă nu ne înțelegem deoarece el vrea mai mult de jumătatea apartamentul, , el vrea sa ii dau prețul care este la momentul actual pe piața nu cel cu care l am cumpărat. Intrebari: nu ar trebui sai dai prețul care este în contract? ?ar trebui sa merg la un evaluator ? Dacă evaluatorul decide prețul apartamentul. .și dacă este mai mica ..El este obligat sa accepte jumătatea evaluata cat ii se cuvine??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:58, 16 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa cum a spus si colegul YSL, partajul se face la pretul pietei. Si ideea cea mai buna pt aceasta speta ar fi daca nu va puteti intelege sa apelati la instanta pt a decide cota parte ce ii revine si cuantumul acesteia.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3. din Reglament)
In situatia in care mai aveti intrebari suplimentare/ nelamuriri, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Mutumesc pentru intelegere.
Andrea1992 a scris:

Bună seara ...eu împreună cu fostul meu iubit (concubin) am cumpărat u apartament în carente proprietari cote de 50% respectiv50% eu as vrea devin unicul proprietar cumpărând partea sa , însă el îmi spune un preț pe care l a hotărat el ...valoarea apartamentul este mult mai mica...eu a fost la agenții și m am interesat toți mi au spus același preț și ca agenția cât cere el este foarte mult și când o sa l vindem niciodată ,,,țin sa precizez ca el locuiește în acel apartament plecând eu stau la mama mea ...Va rog sa mi spuneți dumneavoastră ce ar trebui sa fai pentru ca simtă ca numai am putere sa lup ...El a pus apartamentul la o agenția unui prieten ..Va mulțumesc !

lukacs a scris:

daca nu va intelegeti nu puteti decat sa cereti partajul......faceti o expertiza care sa stabileasca pretul de piata al ap....in baza ei cereti instantei sa va atribuie bunul si dvs consemnati suma la dispozitia lui, daca el locuieste acoloe normal ca nu vrea sa vanda, nu are nici un interes.....

avvalentina a scris:

Actiune la instanta pt. iesire din indiviziune unde achitati ca 3% taxa de timbru, la valoarea imobilului.Veti solicita apartamentul cu obligatia sa-i platiti o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune de pe urma defunctului meu tata buburuza1969 buburuza1969 Mama vrea sa faca succesiunea dupa decesul tatalui meu dar nu are bani ca sa imi dea partea care mi se cuvine eu mai am un frate care nu vrea parte vrea sa io ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu executare-urmarire interpol? cristy444 cristy444 Buna seara va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Sunt condamnat la 3 ani si 1 luna cu executare si sunt plecat in anglia de 2 ani si nu vreau sa ma predau ... (vezi toată discuția)
Parcare care ingusteaza calea de acces la locuinta Cetățean nemultumit Cetățean nemultumit Ce poți face atunci , când te trezești că vecinii tai construiesc o parcare proprie ingustand calea de acces către locuinta proprie cu un autovehicul mai ... (vezi toată discuția)