avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent!!! Calcul pensie de intretinere angajat MAI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent!!! Calcul pensie de intretinere angajat MAI

Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:28, 13 Octombrie 2015
Doar daca au caracter permanent.
Dacă sporurile și premiile le obțineți în mod obișnuit acestea se includ la calcului pensiei de întreținere. Pentru cei din MAI nu se ia în considerare norma de hrană. Cu toate acestea unele instanțe includ și norma de hrană pentru calcularea pensiei.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.



La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.



Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.


Veniturile amintite de dumneavoastra sunt realizate in mod constant, deci trebuie retinute la plata pensiei de intretinere.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Diesel999 Diesel999 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. ... (vezi toată discuția)
Urmarirea diurnei la plata pensiei alimentare Cornelia1977 Cornelia1977 buna ziua, din ce am citit pe aici diurnele sunt deductibile si ar tb impozitate.can eu am divortatin 2004 diurnele nu erau luate in considerare la calculul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna dimineata, ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se specifica faptul ca poprirea de 1/4 din venit pentru pensie alimentara se refera numai ... (vezi toată discuția)