avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Locatie tip cafenea, dar nu cafenea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Locatie tip cafenea, dar nu cafenea

Buna ziua,

De ceva vreme ma chinui sa ma documentez si sa aflu pasii ce trebuie sa-i urmez pentru a deschide o locatie de tip cafenea.

Intentionez sa deschid o locatie in care se vor servi bauturi nonalcolice, in special bauturi pe baza de cafea, la pahar de unica folosinta (to go) si prajituri ambalate individual sau servite individual in ambalaje de unica folosinta. Prajiturile sunt cumparate la bucata de la o patiserie.
Activitatea se va desfasura in cadrul unei intreprinderi individuale, fara angajati. Doar eu voi munci.

Locatia in care vreau sa deschid este in suprafata de 45 mp si face parte dintr-o casa particulara. Nu va exista o bucatarie, ci doar un bar la care se vor servi produsele.
Spatiul va avea 10de locuri de stat pe scaun cu cinci mese, la bar 4 scaune inalte si 2 mese de tip stand-up.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce tip de autorizatie imi trebuie ca sa pot functiona in legalitate?
2. Ce tip de caen imi trebuie?
3. Trebuie sa asigur baie pentru clienti, separat doamne si barbati?
4. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a vedea aceasta locatie deschisa?

Va multumesc anticipat!

PS: Am cautat raspunsuri la toate aceste intrebari, prin toate institutiile locale si chiar la un consultatnt in domeniu. Raspunsurle tot timpul au fost in contradictoriu :(

Alte discuții în legătură

Autorizație bar pentru cafenea studenta1 studenta1 Bună ziua. Dețin o afacere care constă într-o cafenea micuță tip TO-GO (4mp), fără scaune si/sau mese. In urma vizitei politiei locale, m-am ales cu ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru activitate coffee to go/coffee shop roxana82m roxana82m Buna ziua, Am inchiriat si amenajat un spatiu pentru desfasurarea activitatii unui coffee to go, mai exact voi prepara diverse sortimente de cafea la ... (vezi toată discuția)
Cod caen si autorizatii DincaMircea DincaMircea Buna ziua, Intentionez sa imi deschid un coffee shop micut, fara mese sau scaune doar cu servire \"to go\" in care voi vinde cafea, croissante cu unt, ... (vezi toată discuția)