avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont asociatie

Buna ziua,
Datorita unor divergente atat cu administartorul cat si cu presedintele asociatiei din care fac parte,vreau sa platesc cotele de intretinere lunare ce imi revin direct in contul asociatiei.
Mentionez ca am facut cerere in acest sens dar nu vor sa imi dea nici un raspuns.Cum as putea afla acest cont cunoscand codul fiscal al asociatiei?
Va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 22:08, 19 Iulie 2009
Ca membru al Asociatiei, aveti dreptu sa cunoasteti contul acesteia. Plata intretinerii in cont este frecvent folosita in prezent.
Daca vi se refuza in continuare aflarea numarului de cont, puteti sa va adresati Biroului Asociatii de Proprietari de la Primaria de care apartineti.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
legea 230/2007 va da dreptul sa aveti acces la document al asociatiei, pe baza unei cereri scrise. probabil ca le este frica ca va interesati asupra fondurilor asociatiei, dar asa ceva nu ar trebui sa fie posibil datorita secretului bancar.
Daca nu reusiti nici cu cei de la Primarie, cred ca solutia ar fi chemarea in judecata a Asociatiei pe obligatia de "a face", adica sa oblige asociatia sa va furnizeze nr. de cont. Sunt convins ca veti castiga
otto2007 a scris:

Cum as putea afla acest cont cunoscand codul fiscal al asociatiei?
Va multumesc!:)

Nu exista un loc unde, cautand codul fiscal, sa gasiti codul IBAN al asociatiei, deschis la vreo banca.
Parerea mea este ca fie asociatia nu are cont, fie administratorul este un troglodit care nici nu lucreaza cu acest cont sau se teme ca o sa spargeti contul si o sa vedeti acolo tot felul de secrete sau ca o sa luati banii.... Serios, eu cred ca nici nu aveti cont bancar.
Sau mai exista posibilitatea ca banii sa fie pastrati intr-un cont....personal.....
Insistati si insistati si iar insistati..
Ca sa nu fiti nevoit sa platiti vreun avocat pentru a va reprezenta in instanta va recomand sa faceti o sesizare scrisa la sectia de politie din raza teritoriala de care apartineti pentru abuz in serviciu in sarcina administratorului.
Din proprie experienta va spun ca multi administratori tin fondul de rulment in depozite la banca deschise pe numele lor , intarzie la plata facturilor dand vina pe 2-3 restantieri ,dar incaseaza dobanzile aferente depozitelor , etc.
Recomandarea mea este simpla si nu va costa nimic! Plus ca politia trebuie sa va raspunda in termen de 30 de zile la solicitare!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar ... ozanaa ozanaa buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune pentru refuzul afisarii / comunicarii ... (vezi toată discuția)
Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii Nastasescu Nastasescu Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu vrea sa deschida cont pentru asociatie (conform legii 196/2018) mihai_cu mihai_cu Buna ziua, Locuiesc in Galati, intr-un bloc de 4 etaje compus doar din 2 scari si asociatia de proprietari cuprinde doar aceste 2 scari. Nu exista datorii ... (vezi toată discuția)