avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

este vorba despre casa bunicului meu,care a decedat si a lasat-o tatalui meu si fratelui acestuia .
in urma cu 4 ani tatal meu a murit si vreau sa va intreb ce drept am eu ai fratii mei (2 la numar) si mama mea .
nici unul dintre frati nu avem inca 18 ani .
si daca fratele tatalui meu poate sa ne scoata din casa .
dar pe fratele meu vitreg (doar din partea mamei)
va multumesc pentru raspuns din tot sufletul pentru ca nu stiu unde sa merg altundeva sau sa intreb.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
Buzgau Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Buzgau Marian , utilizator 00:12, 18 Iulie 2009
Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, dar fratele vitreg poate fi data afara de unchi.. Si asta pentru ca el nu vine la mostenirea sotului mamei sale. Practic, el locuieste fara titlu in acea casa, daca este major.
Singura varianta legala ar fi este ca mama sa ii faca contract de inchiriere, dar asta nu poate face decat dupa ce se indeplineste procedura de succesiune dupa sotul ei si iese din indiviziune.
pai nu mi se pare corect .
daca noi nu il dam afara ,si casa este 50% a noastra 50% al unchiului .
de ce el poate sa il dea afara daca noi nu vrem?
total nedrept.............ROMINIA
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Buzgau Marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)