avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata minima de lucru pe saptamana/luna in CIM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata minima de lucru pe saptamana/luna in CIM

Buna ziua,
Sunt contabil cu contract perioada nedeterminata aflat in crestere copil pana la 2 ani.
Am un PFA - profesor dans, pe care nu l-am inchis deoarece stiu ca am voie sa realizez venituri in suma de 3000 lei/an in conditiile actuale.
Vreau sa realizez venituri suplimentare din contabilitate si stiu ca de la 1 ianuarie 2015 contabilii pot tine evidenta contabila doar angajati cu CM.
Intrebarea mea este: Am voie de exemplu sa lucrez 2 ore/saptamana cu 150 lei/luna?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
Petrescu Corina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petrescu Corina , utilizator 12:23, 14 Octombrie 2015
In situatia in care sunteti in CCC, puteti realiza venituri in valoare de maxim 3000 lei pe an calendaristic (situatie echivalenta cu o suma de maxim 250 lei/luna).

art. 9^2 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
(1) Pe perioada concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre persoanele îndreptăţite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.

(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic, pentru oricare opţiune de concediu a persoanei îndreptăţite;
b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, pentru oricare opţiune de concediu a persoanei îndreptăţite;
c) în perioada cuprinsă între data stabilirii şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, în situaţia în care această perioadă este cuprinsă în acelaşi an calendaristic, în cazul concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 1 an;
d) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic, în cazul concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
e) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului şi data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu a persoanei îndreptăţite, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-d).

(3) Agenţiile teritoriale au obligaţia de a verifica respectarea de către persoana îndreptăţită a limitei de venituri prevăzute la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, în termen de 6 luni de la încheierea fiecărui an calendaristic din perioada concediului pentru creşterea copilului, precum şi de la încetarea dreptului la concediu şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, conform legii.

:) Multumesc frumos, am scris mai sus si stiu ca am voie sa realizez venituri de pana la 3000 lei/an. Intrebarea mea era alta. In CIM cu timp partial de munca am voie sa trec 2 ore/ saptamana cu o suma minima de plata?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
Petrescu Corina, utilizator
Petrescu Corina a scris:

... In CIM cu timp partial de munca am voie sa trec 2 ore/ saptamana cu o suma minima de plata?



Aveti dreptul sa incheiati un c.i.m. cu 2 ore/sapt , salariul minim brut fiind de 6,225 lei/ora. (aprox.50 lei /luna)
:) Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil floare de tei floare de tei obtin venituri atat din salarii cat si dintr-un PFA.Nu vreau sa-mi suspend PFA-ul dar obtin venituri mai mari de 3000 lei intr-un an calendaristicDupa doua ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza articolul 16, alineatul (3) litera (c) din legea nr. 126/2014 referitor la posibilitatea obtinerii de venituri in timpul ccc? amo44 amo44 COncret, sunt in CCC din iunie 2015. Luna aceasta am facut si un PFA pentru a putea fi acoperita legal pentru diverse venituri mici. Conform legii nr. 126/2014 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ElenaTarna ElenaTarna buna ziua! momentan mai am 3 luni de indemnizatie de pe urma primului copil , indemnizatie pe care am luat-o pe faptul ca am fost studenta. acum sunt ... (vezi toată discuția)