avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare program vizita minori

Buna ziua.

Actualmente intampin urmatoarea situatie:

- am o fetita de aproape 6 ani , si del a1 an al micutei sunt tot intr-un continuu razboi cu tatal acesteia, un tip bogat , dar care afisand o dragoste si un interes nemaiintalnit pt acest copil, a facut tot posibilul sa se afiseze instanta cu 271 lei venit (angajat la firma proprie cu 2 h / zi), demonstrand ca nu profitul net al firmei sale a fost reinvestit si multe alte tertipuri pe care legea le pune la dispozitie;

- trecand peste acest aspect, de cand m-am recasatorit a facut tot ce i-a stat in putinta sa-mi faca viata un calvar , sa minta si sa ma incurce pe toate planurile, in ciuda sentintei definitive care ii ofera drept de vizita 1 data la 3 saptamani plus vacantele portionate.
In aceasta sentinta este stabilit DOMICILIUL COPILULUI LA MAMA SI EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI.

-ma trezesc ca m-a actionat iar in judecata, pt modificarea programului de vizita...de la 3 la 2 saptamani si multe alte pretentii de genul....schimbarea vacantelor, TOTUL PE FONDUL DORINTEI DE A PETRECE CAT MAI MULT TIMP IMPREUNA CU FIICA LUI....

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:

-data fiind situatia in sine eu si sotul meu am hotarat sa facem o CERERE RECONVENTIONALA la cererea lui de modificare program in care sa solicit ca minora sa stea 1 luna la tatal ei. o luna la mine timp in care fiecare parinte are nu doar DREPTURI , CI SI OBLIGATII DEPLINE si astfel nici nu ne mai deranjam unul pe celalalt, jignim si imputam diverse (motivez ca fetita se simte ff bine si cand merge in vizita, si intreband-o mi-a raspuns ca i-ar placea sa stea ceva timp cu TATA si apoi sa vina la mami- chiar ea s-a exprimat : jumatate la tine, jumtatate la el).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1) as putea cumva sa pierd acest proces, adica instanta sa decida sa-i dea doar cele solicitate de el- in conditiile in care eu de fapt sutn dispusa sa ofer mai mult, tocmai pt interesul superior al minorei?

2)credeti ca ar putea sa se accepte cele solicitate de mine , dar domiciliul sa ramana in continuare la mama?adica fetita sa mearga la aceeasi gradinita, scoala...in zona domicililului meu? sau credeti ca el ar putea sa profite de acest lucru si sa ceara stabilirea domiciliului la el (in cadrul acestui proces sau intr-un proces ulterior?), astfel incat toate deciziile legate de copil sa le ia exclusiv el si astfel sa ma trezesc ca de fapt ma incurca si mai mult?

Precizez ca am luat aceasta decizie pt ca intre noi este o mare problema de comunicare, tot ce aleg eu nu i se pare potrivit pt copil (raportandu-se la posibilitatile lui financiare), insa daca ii solicit ca in conditiile stabilite de lege sa contribuie ,,ambii parinti la cresterea si edcuarea minorei'' ma jigneste spunand ca daca i-as da lui copilul ,,nu ar sta mana intinsa la cersit, si nu ar avea nevoie de nimic de la mine'').
Asa fetita va beneficia nu doar de grija fiecarui parinte in parte, va petrece timp egal cu ambii, ci poate astfel si tatal va realiza tot ce inseamna acest copil si se va implica -daca pana acum nu de buna voie, ci contrans de conjuctura.

@Martonze
Stati ca nu mai inteleg. Sunteti nemultumita de "parintele vizitator" pentru ca ar sta doar in weekenduri sau in vacante? Dar vad ca nu aprobati nici locuinta alternanta. Daca e parinte cu drepturi si obligatii egale, oare nu ar trebui intelegeti ca acel copil poate sa stea 1/2 din timp la mama, 1/2 la tata? Si de aici si cheltuielile, bucuriile si necazurile in comun.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
againstPAS, utilizator
AgainstPAS, eu nu contest, chiar userul a ajuns la concluzia că lor li s-ar potrivi un asemenea aranjament. Eu doar constat, şi am constatat doar în singurul caz, pe care-l cunosc personal.Poate eu am nimerit excepţia, în restul cazurilor fiind fericire totală.
Cunosc o doamnă divorţată, a cărei fetiţă pleaca la tatăl ei când vrea, tatăl stă cu bunicii, fără program, fără certuri.Când doamna pleacă la lucru, afară din ţară, este firesc să plece fata la tata şi buni. Eu aşa văd relaţia dintre părinţii divorţaţi şi minori, firesc, fără program, procese, Poliţie, executări silite, etc.
Şi ştiţi de ce merge copilul la familia tatălui cu plăcere? Fiindcă e iubit, fiindcă se simte apreciat, băgat în seamă, bunica are relaţii bune cu fosta noră.Şi nu e vorba de un tată "extra", omului îi place băutura, dar când merge fata la ei, se abţine.
@Martonze: fie ca am fost sau nu in situatia respectiva, nu vad cum l-ar ajuta pe copil o astfel de propunere in instanta.
Daca ar fi o solutie potrivita pentru ei (si aici ma refer la mama+tata+copil si nu mama+sot) n-am citi despre asta aici pe forum. S-ar intalni oamenii, ar lua copila si si-ar vedea de viata. Sigur n-ar ajunge in instanta pentru a pune in practica solutia ideala pentru ei. Sau pe avocatnet.ro.

La fel cum nu vad (daca eliminam starea de conflict continuu dintre cei doi din discutie) in ce fel schimbarea programului de vizite de la o data la 3 saptamani la o data la 2 saptamani o incurca pe mama. Ar trebui nici sa nu ajunga in instanta - sa trimita raspuns ca e de acord cu cererea tatalui si se termina intr-o sedinta, fara sa o coste nimic decat timbrul de la posta.

Asa stand lucrurile, ma gandesc ca o vizita la mediator i-ar ajuta sa puna binele copilei pe primul loc.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
mirebire, utilizator
Trebuie sa va ganditi la copil pe termen lung daca va fi bine pt ea.. daca tatal sta si el in apropierea scolii si stiati ca s-ar ocupa de copil, copilul e in siguranta la el, ar fi ok.
Practic veniti in intampinarea dorintelor sale si cereti sa stea copilul si mai mult la el. Ar trebui sa vrea, sa fie incantat. Mai alea ca isi poate pastra astfel si aia 175 de lei ca sa ii dea de mancare copilului din ei.
Mai cereti ca niciunul sa nu plateasca celuilalt bani pt intretinere, ci contributia sa se faca in natura. Sa speram ca nu va tine copilul dezbracat.

Din ce povestiti, nu reiese ca v-ar fi cerut sa o vada la doua saptamani si v-ati impotrivit, asa ca adresarea cu cerere la instanta e hartuiala.

Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
Am sters o pagina si mai bine de mesaje care deviau de la subiect, vazand ca devierea devenea o discutie de piata. Am sters si mesajele mele si ale unor colegi moderatori, cu precizarea ca ar trebui sa ramanem la subiect.
Pentru dezbateri pro si contra doi parinti, puteti incepe subiect nou.
Imi cer scuze daca am incurajat abaterea de la subiectul discutat.

Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor AnaMaria1220 AnaMaria1220 Buna seara. Am sentinta cu custodie comuna si program de vizita : in fiecare marti, weekendul 1 si 3 de vineri pana duminica, 2 saptamani in vacanta de vara, 1 ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Mutare domiciliu mama GabrielaC81 GabrielaC81 Buna ziua, Sunt in situatia ca nu reusesc sa-mi gasesc de munca de 2 luni de zile, probabil transmit fara sa vreau si ceva negativ trecand prin trauma ... (vezi toată discuția)