Am o poprire pe salariu si un act de somatie imobiliara de la un executor judecatoresc
La momentul actual am un credit ipotecar la o banca care mi-a oferit o scadere a dobanzii. Pentru a putea beneficia de aceasta ofertă trebuie să solicit executorului un acord . El nu este dispus sa dea acest acord , chiar dacă eu nu solicit un alt credit ci doar o renegociere a dobanzii la creditul ipotecar.
Cum trebuie să procedez ?
Mulţumesc !
somaţia nu are legătură cu creditul imobiliar, este un înscris în Cartea funciară de la executor
în cerere solicit acordul executorului pentru încheierea unui act adiţional la contractul de ipotecă şi se menţionează că prin încheierea acestui act nu se afectează sarcina înscrisă în Cartea Funciară de către executor
la creditul ipotecar nu am restanţe, vreau doar sa beneficiez de scăderea dobânzii, dar nu pot pentru că nu semnează cererea executorul
[ folositi functia editeaza si nu mai postati mesaje consecutive]
Sa inteleg ca somatia imobiliara este notata asupra imobilului ce face obiectul creditului ipotecar.
In primul rand nu vad nici un motiv pentru care banca ar avea nevoie de un inscris din partea executorului pentru reducerea dobanzii. Pana la urma dosarul de executare nu are ca titlu executoriu contractul lor ipotecar.
In al doilea rand, doar dvs. ne puteti spune daca nu cumva acel act aditional are vreo prevedere "deosebita" in ceea ce priveste imobilul.
Daca nu se pune problema de asa ceva, nu vad nici un motiv pentru care executorul ar elibera un acord pentru "ceva" ce nu face obiectul lui.