avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare retroactiv diferente gr. I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare retroactiv diferente gr. I

Va salut, am un coleg de serviciu care a iesit la pensie in iunie 2014, la 62 ani si 10 luni.
In momentul iesirii la pensie, avea obtinuta prin instanta gr. I de munca de la angajare pana in 01.04.2001 ( cca. 30 de ani ).
Cei de la casa de pensii, nu i-au luat in calcul grupa pentru acordarea sporul de 50% la pc. de pensie pe motiv ca in hotararea judecatoreasca nu era trecut ce procent a lucrat in grupa, cu toate ca altor colegi care au iesit la pensie in urma cu cativa ani si care au obtinut gr. la fel in instanta in acelasi dosar le-a fost acordat sporul desi nu aveau trecut procentul lucrat in gr.
Prin lamurire de dispozitiv instanta a precizat ca s-a lucrat in gr. procent de 100%.

Intrebarea noastra este: se poate calcula retroactiv de la data iesirii la pensie ( iunie 2014 ) si acorda retroactiv diferenta de bani la care este indreptatit colegul si cum ?
Cu mii de multumiri !
Cel mai recent răspuns: mihaitaadrian , utilizator 11:34, 16 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns dar asta stiam si noi ca trebuie sa mearga la Casa de Pensii.
Intrebarea era in ce temei legal se poate cere acordarea retroactiva a diferentei de bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta hegedusibolya hegedusibolya Am lucrat 29 ani in acelas loc de munca pe diferite posturi din 1980. Pana in 2001 1 aprilie am avut trecut in cartea de munca 20 ani si1,5 luni gr I de ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate.... Moroianu Nita Moroianu Nita va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece la casa judeteana de pensii ialomita nu ma ajuta nimeni cu un raspuns.in octombrie 2007 am iesit la pensie de ... (vezi toată discuția)
Procent penalizare pensie anticipata rududoo rududoo Locurile de munca de gr I au fost echivalate cu conditii deosebite (lg.263). Eu realizez un stagiu in aceasta grupa de 15 ani si 1 luna (stagiul complet de ... (vezi toată discuția)