avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata contributie pensie

pe perioada somajului imi pot plati in continuare contributia pentru pensie, pentru a nu intrerupe stagiul de cotizare?
daca da cum se procedeaza si unde?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:35, 18 Iulie 2009
mai am o intrebare : se i-a in calcul perioada somajului pentru orice fel de pensie: si pentru cea de varsta si pentru cea de invaliditate sau numai pentru cea de varsta?
Prevederea legala o gasiti in cap. B, sectiunea VIII, art. 41 din Ordinul nr. 340/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000.

41. Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevazute de lege, sunt:
a) perioadele asimilate mentionate la art. 38 alin. (1) din lege;
b) perioadele necontributive care au constituit vechime in munca utila la pensie in baza legislatiei anterioare intrarii in vigoare a legii:
-perioadele mentionate la art. 20 din Legea nr. 3/1977, cu modificarile si completarile ulterioare;
-perioadele recunoscute in baza Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificarile ulterioare;
-perioadele recunoscute in baza Decretului-lege nr. 51/1990;
-perioadele in care s-a beneficiat de plati compensatorii in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999;
-perioadele in care s-a beneficiat de ajutor de somaj si/sau de ajutor de integrare profesionala, prevazute de Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare;
-perioada in care s-a beneficiat de somaj tehnic conform prevederilor legale.

Programul utilizat in prezent de Casele de Pensii are in vedere, la calculul punctajului mediu anual, si perioadele in care s-a beneficiat de ajutor de somaj, indiferent de categoria de pensie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare vs somaj tehnic nicusan nicusan Daca pe durata suspendarii contractelor individuale de munca, salariatii si pastreaza calitatea de salariat si de asigurat in sistemele publice de asigurari, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati ... valericadoinafurnea valericadoinafurnea Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati daca cele trei perioade in care am fost in somaj si anume - 14.04 -30.09.1994 - 05.01 - ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ptr. calcul pensie de drept nicoleta001 nicoleta001 Buna ziua ! As dori sa stiu daca la calculul vechimii in munca ptr. a \" intra \" la pensia de drept se iau in calcul : perioada de somaj imediat de dupa ... (vezi toată discuția)