avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studentii doctoranzi mai pot cumpara abonamente RATB ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studentii doctoranzi mai pot cumpara abonamente RATB si METROREX cu reducere ?

Buna ziua,

Numele meu este Mihai Nicolcioiu si va cer sfatul in legatura cu o problema legata de invatamantul superior. Baiatul meu este doctorand bugetat cu bursa in anul I, in cadrul unei universitati de stat, pe un domeniu acreditat. Va rog sa imi precizati daca mai are dreptul sa cumpere abonamente RATB si METROREX cu reducere 50 %. Va rog de asemenea sa imi precizati si care este legea care face referire la drepturile studentilor (incluzand si doctoranzii) in ceea ce priveste transportul in comun, in cazul in care mai are dreptul de achizitie cu reducere. Mentionez ca baiatul meu a implinit varsta de 25 ani in Martie anul acesta. Va multumesc !

Cu stima,

Mihai NICOLCIOIU

Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 14:25, 16 Octombrie 2015
Conform Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, studentii (doctoranzii fiind considerati studenti in sensul legii), in varsta de pana la 26 de ani, beneficiaza, in timpul anului universitar, de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere ratb marinescuraluca marinescuraluca buna seara.am terminat anul acesta o facultate particulara la zi.in luna iulie am dat licenta.vreau sa stiu daca mai pot beneficia de reducere ratb,metrorex ... (vezi toată discuția)
Societati studenti un doctorand cu bursa la zi beneficiaza de facilitatile acordate studentilor pt infiintare societatii comerciale? (vezi toată discuția)
Reducere transport public bacau - varsta pana la care costurile sunt reduse ContSters106188 ContSters106188 Bună ziua! Aş dori o informaţie pe care am căutat-o, dar nu am găsit-o... Care este legea ce specifică până la ce vârstă se dă reducere pt transport ... (vezi toată discuția)