avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata asigurarii de sanatate in timpul somajului si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata asigurarii de sanatate in timpul somajului si dupa

Buna.Am fost angajat timp de 13 ani cu CIM pana in dec. 2014, dupa care am fost in somaj pana pe 4 sept. 2015.In momentul de fata as avea nevoie sa fiu asigurat medical, pentru niste investigatii dar nu sunt angajat si nu am nici-un fel de venituri.Intrebarea este: daca ma duc sa platesc din urma, ma vor pune sa platesc si pe perioada somajului (9 luni), sau doar pe septembrie si luna aceasta?
Mutumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:04, 15 Octombrie 2015
1. Pe timpul cat ati beneficiat de indemnizatie de somaj ati fost asigurat la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj de la buget.

2. Veti plati contributia la sanatate numai incepand ziua urmatoare a ultimei zile de somaj indemnizat.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in concediul maternal si in concediul de crestere a copilului andreeamar1 andreeamar1 Am nascut in data de 2 iulie a.c si am ales sa efectuez concediul maternal incepand cu 1 iulie. La data de 24 septembrie contractul individual de munca imi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil plus indemnizatie Emicka Emicka Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper din suflet sa primesc raspuns la intrebare...pentru inceput sa prezint situatia: eu lucrez ca profesor pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj geo_pp geo_pp Buna ziua! Lucrez in invatamant de 7 ani, iar din iulie 2015 sunt in somaj pe o perioada de 9 luni. Am gasit incepand cu 1 septembrie un nou post de ... (vezi toată discuția)