avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatia incheierii de recuzare in penal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatia incheierii de recuzare in penal?

In civil se ataca hotararea asupra recuzarii odata cu fondul, dar in penal ce se formuleaza? Contestatie? Se depune la aceeasi instanta? La instanta care judeca contestatia hotararii judecatorului de camera preliminara a plangerii impotriva actelor procurorului?

Stiu deja ca nu sunt cai de atac prevazute cf. Art. 68 - Procedura de solutionare a abtinerii sau recuzarii
(7) Incheierea prin care se solutioneaza abtinerea ori recuzarea nu este supusa niciunei cai de atac.

...dar asta inseamna ca trebuie sa fac dosar penal judecatorului si/sau sa-l chem in judecata, fiindca m-a dat in debit cu 500 de lei, absolut nemotivat in fapt si de drept, pentru a anula suma sau a-mi recupera paguba.

Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 23:20, 16 Octombrie 2015
Daca este vorba de o amenda judiciara, puteti depune cerere de anulare sau de reducere în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii de amendare.
Credeti ca o pot depune in contestatia plangerii impotriva actelor procurorului ajunsa la Curtea de Apel?
Descrieti situatia de fapt, nu inteleg despre ce este vorba.
Nu e amenda judiciara, citez: " În baza art.275 alin. (2) C. proc. pen. obligă petentul la plata către stat a sumei 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare."

Nici macar nu se incadreaza legal la art. 275 (2) din CPP:
(2) In cazul declararii apelului, recursului in casatie ori al introducerii unei contestatii sau oricarei alte cereri, cheltuielile judiciare sunt suportate de catre persoana careia i s-a respins ori care si-a retras apelul, recursul in casatie, contestatia sau cererea.

Cererea de recuzare are obiectul... cererea de recuzare, si dosarul in care am formulat cererea de recuzare are obiectul plangerea impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP, deci n-are nici o legatura...

In plus, n-au de unde sa iasa 500 de lei cheltuieli judiciare decat daca au fost inventati de judecator
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrie in lege ca incheierile intermediare cf. art. 370 (3) din cpp nu pot fi atacate cu contestatie in anulare? eusaisapte eusaisapte scrie in lege ca incheierile intermediare cf. art. 370 (3) din CPP nu pot fi atacate cu contestatie in anulare? art. 370 din CPP (3) Toate celelalte ... (vezi toată discuția)
Formulat recuzarea cf. art. 64 (3)(5) din cpp, judecatorul de camera preliminara a ignorat-o, totusi e legala si temeinica? eusaisapte eusaisapte formulat recuzarea cf. art. 64 (3)(5) din CPP , judecatorul de camera preliminara a ignorat-o, totusi e legala si temeinica? Obiectul dosarului il face ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)