avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa firma care nu a avut niciodata activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa firma care nu a avut niciodata activitate

Buna ziua.
Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati , patrimoniu . Eu sunt asociat unic . De la 1 mai 2009, s-a introdus impozitul forfetar . Firma neavand activitate si neavand niciun venit niciodata, nu are cu ce plati acest impozit. Astfel ca m-am hotarat sa o dizolv si sa o radiez , dar la aceasta data are deja datorii catre stat, mai precis trebuie sa plateasca impozitul forfetar pe perioada 1 mai - 30 iunie 2009 . La radiere imi cere insa certificatul fiscal , fara de care nu se poate face radierea din cate am inteles eu . Pana la radierea firmei, am inteles ca obligatiile de plata ale firmei precum si penalitatile si dobanzile aferente acestor obligatii de plata , continua sa se perceapa si sa se adune .
Intrebarea mea este : Nu ar fi mai putin costisitoare declararea insolventei firmei de catre asociatul unic ? Am citit ca din momentul declararii insolventei , orice fel de datorie ( deci si impozitul forfetar) si penaliatati inceteaza . Este adevarat acest lucru ?
Declararea insolventei firmei este urmata de dizolvarea si radierea din oficiu a firmei ?
Costurile de dizolvare si radiere ale firmei sunt mai mari in cazul in care acestea se fac in mod voluntar, fata de cazul in care sunt facute dupa declararea insolventei ?
In cazul declararii insolventei e neaparat nevoie de vreo expertiza? Daca da cum poate firma sa faca o expertiza daca ea nu are din ce plati? ( Nu a avut si nu are venituri ci are datorii - impozitul forfetar)
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: eugen05 , utilizator 10:46, 19 Iulie 2009
Mergeti la finante si la registrul comertului pentru mai multe lamuririri,dar tot trebuie efectuata o expertiza contabila pentru a se vedea activitatea firmei. Nu va luati dupa ce ati auzit si vazut ,mai bine intrebati cand aveti nelamuririri.
Nu poti sa declari faliment. Pragul datoriilor trebuie sa depaseasca 300 milioane lei.
Tu ai datorii foarte mici.
Singura solutie este dizolvarea si lichidarea simultana si radierea.

Daca iti declari insolventa ... ipotetic ...
judecatorul iti numeste un lichidator.
Salariul lichidatorului este de cel putin 8 milioane pe luna.

Tinind cont ca in 99,99% din cazuri se atrage raspunderea administratorului pentru datoriile firmei (deci vei raspunde tot tu). Vor gasi ei un motiv ! De exemplu, nu ai tinut contabilitatea, nu ai avut grija de acte ... bla bla.

Lichidarea poate dura 3 ani.

Fa socoteala: 8 milioane x 12 luni x 3 ani + forfetar + cheltuieli lichidare 2% + taxe insolventa = cel putin 288 milioane.

?????? Ce alegi?

Alberto Kurtyan
Nu vad cum sa ma acuze ca am gestionat gresit o firma ( din orice punct de vedere, contabil ( am depus toate hartiile in termen si corecte)) din moment ce firma nu a avut activitate niciodata . ??? ce imi pot gasi , mai ales ca imediat ce am constatat ca s-a modificat legislatia (aparitia impozitului forfetar, pe care nu aveam cum sa o anticipez in momentul deschiderii firmei) si ca nu ma mai pot incadra in noile reglementari de impozitare, am procedat la actiuni de inchidere a firmei . Deci am incercat sa fiu cat se poate de corect si sa nu lungesc perioada de neplata a datoriilor catre stat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
consecinte neplata impozit forfetar firma fara activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Radiere firma fara activitate cu impozit forfetar neplatit eugen05 eugen05 buna ziua, am o firma infiintata in 2006 care nu a functionat niciodata, la care sunt asociat unic . care sunt pasii de radiere a firmei , in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)