avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicare candidat cu studii superioare pe post studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicare candidat cu studii superioare pe post studii medii

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca la concurs organizat pt ocupare post executie /studii medii e legal si moral sa se inscrie candidat cu studii superioare(care are acces sa concureze si pe posturi unde se cer studii superioare)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianc32 , utilizator 19:09, 23 Octombrie 2015
adrianc32 a scris:

pai atunci o sa aiba servici doar cei cu studii superioare?

freelis, la asta se referea raspunsul meu de mai sus. Trebuia de la bun inceput sa citez.
Am dedus asta din experienta mea in domeniul resurse umane. Dezavantajele nu sunt de natura legala ci in primul rand de natura financiara si de "multumire" atat din partea angajatului cat si a angajatorului. Un angajat supracalificat va fi de obicei nemultumit, fapt pt. care angajatorii evita creearea acestei situatii. De aceea, ca raspuns la intrebarea lui adrianc32, nu numai cei cu studii superioare vor avea servici de acum incolo.

Daca accepta un astfel de post, atunci nu are de ce sa fie nemultumit, mai ales ca nu se aplica coeficienti de ierarhizare a salariului decat in anumite unitati .
va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare cata2210 cata2210 Buna ziua, Salariul minim brut pe tara garantat in plata este de 700 lei, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se calculeaza salariile pentru persoanele ... (vezi toată discuția)
Salar de incadrare bertea.alina bertea.alina Am o nelamurire ,v-asi ruga sa ma ajutati .Sunt incadrata ca administrator financiar la o scoala , momentat sunt in intrerupere pentru crestere copil iar anul ... (vezi toată discuția)
Cim si pregatirea profesionala ENGFULL ENGFULL se poate incheia un contract indiv de munca pe o functie inferioara pregatirii profesionale ? de ex inginer confectioner - angajat ca si confectioner de ... (vezi toată discuția)