avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... implicatii ale golirii unei coloane de agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

implicatii ale golirii unei coloane de agent termic

Pentru ca instalatorul m-a tot amanat si pentru ca a inceput furnizarea agentului termic inainte de a ne atepta, nu am apucat sa fac unele modificari la caloriferele din camere: instalare de robineti, mutarea unui calorifer si altele.
- Ce implicatii poate avea golirea coloanelor de agent termic? Golirea ar trebui facuta doar pana cam pe la jumatate (etajul 6 din 10).
- Ce argumente ar avea asociatia, pe cinstite, sa nu fie de acord cu aceste goliri?
- Are implicatii si asupra costurilor?
- Este implicat si RADET-ul cu ceva restrictii?
Multumesc frumos!
Blocul nu are instalate repartitoare.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 23:36, 22 Octombrie 2015
Instalatorul a inceput furnizarea agentului termic inainte de a ne atepta,

Experienta anilor anteriori,data calendaristica la care ne aflam,temperaturile nocturne,nu v-au determinat sa realizati ca furnizorul de agent termic va demara furnizarea caldurii ?
Golirea instalatiei de agent termic are ca si consecinta realitatea ca factura va avea o valoare mai mare,avand in vedere ca agentul golit,urmeaza sa fie acoperit printr-o cantitate noua de agent termic care va fi contorizata de gigacalorimetrul de bransament
Asociatia de proprietari ,vrea nu vrea trebuie sa accepte aceste goliri ,fara de care exista posibilitatea inundarii apartamentelor-aspect care ar genera prejudicii apreciabile proprietatilor si bunurilor din acestea
Golirea are implicatii asupra costurilor,avand in vedere ca gigacalorimetrul pe baza caruia se factureaza lunar consumul de agent termic inregistreaza volumul de agent termic initial intrat in instalatia parte comuna si individuala,dar si pe acela aferent celui golit din instalatie
RADET-ul factureaza functie de indexul gigacalorimetru de bransament
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
ynocentta, utilizator
Multumesc pentru raspuns, desi ma asteptam sa-mi raspunda un moderator, specializat pe probleme de asociatii de proprietari. Problemele de aspect general le cunosteam si eu, dar erau unele "chichite" pe care voiam sa le aflu.
Vad ca ma si certati ca nu am prevazut ca va incepe furnizarea caldurii. Credeti asta? Eu am zis acolo asa, ca motivatie naiva, problema de baza erau instalatorii, "meseriasii lui peste" care au un cuvant de care se tin "altadata". Oricum, furnizarea caldurii a inceput mult mai devreme ca in alti ani, la cererea unor "inghetati".
Si m-ati si citat, dar m-ati citat gresit: nu am spus ca instalatotul a inceput furnizarea agentului termic. Asta nu intra in atributiile unui instalator luat de pe strada sa-ti faca unele lucrari in casa.
Toate bune!
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
raser, utilizator
In mod normal nu ar trebui sa aiba nicio consecinta.
La noi, la bloc, am golit instalatia, mai mult sau mai putin, de mai multe ori pentru ca o parte din lucrarile facute peste vara mai curgeau pe ici pe colo si deci trebuia remediat defectul.
Asadar golirea se poate face la minim posibil - pana la etajul de dedesupt.

RADET nu este implicat in aceasta actiune.
Cat priveste costurile, nici acestea nu se vad pe factura venita de la furnizor.
Deci administratorul nu ar avea ce suma sa va puna la plata, daca ar insinua chestiunea aceasta. Cu alte cuvinte asociatia nu plateste nimic in plus.
Multumesc foarte mult!
Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Interventie neautorizata tomasso tomasso S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia ... (vezi toată discuția)