avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declararea trimestriala a impozitului pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declararea trimestriala a impozitului pe profit

Buna ziua!

Cum se declarara impozitul pe profit trimestrial in D 100 daca avem urmatoarea situatie:
- impozit trim 1 300 ->D100 declarat si platit 300
- impozit trim 2 -100 ->D100 declarat 0
- impozit trim 3 50 -> D100 trebuie declarat 50 sau 250?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
laviniadinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:52, 30 Octombrie 2015
Mai am o nelamurire, cum procedez in situatia in care verific calculul de impozit pr profit la trim 2 si observ ca trebuia sa raportez o pierdere mai mica, ceea ce ma si avantajaza la trim 3, ca as declar si plati mai putin.
Multumesc
laviniadinu a scris:

Mai am o nelamurire, cum procedez in situatia in care verific calculul de impozit pr profit la trim 2 si observ ca trebuia sa raportez o pierdere mai mica, ceea ce ma si avantajaza la trim 3, ca as declar si plati mai putin.
Multumesc

Daca trebuie sa corectati calculul la trim II 2015, trebuie sa modificati si registrul de evidenta fiscala, in acest sens completati o noua pagina in care mentionati ca este o rectificare a trim II 2015. (Eu mentionez si la primul calcul ca este rectificat la fila X).
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon microintreprindere adi02ro adi02ro in mai 2015 am deposit plafonul si am devenit platitoare de impozit profit, am depus declaratia 010, la 30.06.2015 am calculate impozit profit ... (vezi toată discuția)
Declarare impozit pe profit negativ velia velia Buna ziua, O microintreprindere a depasit in trim III CA de 65000 Eur, am declarat in 010 ca trece la impozit pe profit incepand din 01.07.2015. Am calculat ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala in d101/an fiscal 1 vioviod vioviod in decembrie 2009 am constituit rezerva legala in valoare de 40 lei. In Declaratia 101/ an fiscal 1 ( 01.01.2010-30.09.2010) aceasta rezerva nu se trece la ... (vezi toată discuția)