avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insarcinata si contract de munca pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata si contract de munca pe durata determinata

Buna seara! Am o nelamurire privind cateva aspecte legate de drepturile mele la locul de munca.Sunt insarcinata in 2 luni si am anuntat si la serviciu,as vrea sa stiu, daca am contract pe perioada determinata au dreptul sa ma concedieze? Cum procedez daca am conflicte cu colegii din cauza sarcinii ( merg des la baie ori mi se face rau si sunt nevoita sa parasesc locul de munca ) mai mult de atat,se fac glume proaste pe seama mea si a sarcinii si efectiv sunt foarte stresata.Ce solutii am in acest caz din punct de vedere legal ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jessica2015 , utilizator 12:39, 22 Octombrie 2015
Conform art. 60 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, concedierea nu poate fi dispusă „pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat la cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere”.
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, chiar daca sunteti insarcinata, in conditiile in care nu se decide prelungirea duratei acestuia.

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

Multumesc pentru raspuns ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata si sarcina alina84mrc alina84mrc Buna ziua, Am ramas insarcinata in prima luna de angajare. Am contract de munca pe o perioada de 3 luni. Daca depun o adeverinta ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Concediere de catre angajator in cazul femeii gravide Laura_89 Laura_89 Buna seara, In cazul femeii gravide, angajatorul are dreptul sa o concedieze: 1. daca este inca in perioada de proba, pe motiv ca nu are performanta ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate angaja pe altcineva in perioada cat eu sunt in concediu medical dianaalessiapop dianaalessiapop Pe perioada cat eu sunt in concediu medical angajatorul poate angaja pe altcineva in locul meu avand in vedere ca sunt singura angajata la acel punct de lucru. (vezi toată discuția)