avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare auto

Am inchiriat o masina cu toate asigurarile posibile inclusiv PDW, etc. In cursul calatoriei, pe un drum de tara, am tras masina la marginea drumului si din neatentia mea s-a zgariat bumperul de o piatra de la marginea drumului.
In clauzele contractului de inchiriere sunt mentionate cazurile in care e necesara o atestare a politiei : "accident, vandalism, furt". Nu am considerat ca situatia se incadreaza in vreuna din cele de mai sus si am returnat masina fara vreun act de la Politie. M-am oferit sa ma adresez politiei la aeroport dar mi sa spus ca nu e necesar.
In consecinta am primit "nota de plata de peste 1800 RON" - societatea sustinind ca legea ii/ma obliga sa atasez act de la politie, fara de care societatea de asigurare nu acopera daunele. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
emanuelb, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 13:54, 4 Noiembrie 2015
S-a încheiat vreun proces=verbal de predare primire în care să fie specificată cauza deteriorării/zgârierii mașinii,
pe formularul de predare a masinii reprezentantul a mentionat:" Front bumper damaged, no paper from police, to be charged"

Credeti ca exista o posibilitate sa ma adresez politiei ca sa certifice ca nu exista nici un accident raportat referitor la numarul vehicolului?
Vă puteți apăra în cazul în care veți fi acționat în judecată..dacă asta chiar se va întâmpla.
Pentru ce sa fiu dat in judecata?? Ei iau banii si daca nu sunt de acord, pot, eventual, sa cer eu ajutor justitiei!
Buna ziua,

Din relatarile dumneavoastra nu se mentioneaza unde ati inchiriat masina si ce fel de asigurare avea.

In orice caz ca regula generala, daca autovehiculul a fost inchiriat, acesta poseda de regula si asigurare CASCO, dar cu fransize, pe care clientul prin semnarea contractului de inchiriere se obliga sa le suporte in caz de dauna.

Incidentul dumneavoastra trebuie in primul rand verificat daca era cuprins in asigurare (zgariere/ circulatie in afara drumurilor publice) si daca era, atunci obligatoriu trebuia anuntat asiguratorul, prin societatea de unde ati inchiriat autovehiculul. In functie de valoarea pagubei, plata fransizei cade in sarcina utilizatorului.

Daca era accident se anunta politia, in cazul dumneavoastra era suficienta o declaratie/ constat amiabil pentru raportarea daunei. Chiar daca era risc asigurat, in lipsa avizarii daunei, asiguratorul poate respinge un dosar de dauna (potrivit conditiilor de asigurare).

Interpretarea corecta nu poate fi facuta decat in baza conditiilor de asigurare.

O zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire cu fransiza retinuta pe polita auto-casco OanaBocancea OanaBocancea In cazul in care un angajat care s-a deplasat in interes de serviciu cu masina de serviciu si a avut accident, masina are dauna totala, angajatorul are dreptul ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco danautza danautza In urma unui dosar de dauna intocmit la una din filialele companiei de asigurari unde aveam masina asigurata CASCO, in prezenta unui constatator, desigur, am ... (vezi toată discuția)
Fransiza casco- a doua dauna Ana_MariaO Ana_MariaO am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune. Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din ... (vezi toată discuția)