avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata cheltuielilor de judecata !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata cheltuielilor de judecata !

In urma unui litigiu de munca angajatorul a fost obligat sa plateasca cheltuielile de judecata si celelalte drepturi salariale de care ar fi beneficiat angajatul. Au fost platite drepturile salariale fara banii de haine si fara cheltuielile de judecata.S-a motivat necesitatea unei rectificari bugetare; fiind o institutie bugetara.Ce se mai poate face legal acum avand in vedere faptul ca au trecut mai bine de doua luni?
Fuga la un executor judecatoresc si solicitati executarea silita!
Daca nu s-a apelat la executorul judecatoresc pana acum, trebuie sa o faceti, pentru a fi aplicabile prevederile OG nr.22/2002 privind executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice, stabilite prin titluri executorii, modificata si aprobata prin Legea nr.110/2007:
„Art. 2. - Dacă executarea creanţei stabilite prin titluri executorii nu începe sau continuă din cauza lipsei de fonduri, instituţia debitoare este obligată ca, în termen de 6 luni, să facă demersurile necesare pentru a-şi îndeplini obligaţia de plată. Acest termen curge de la data la care debitorul a primit somaţia de plată comunicată de organul competent de executare, la cererea creditorului.”
„Art. 3. – In cazul în care instituţiile publice nu îşi îndeplinesc obligaţia de plată în termenul prevăzut la art. 2, creditorul va putea solicita efectuarea executării silite potrivit Codului de procedură civilă şi/sau potrivit altor dispoziţii legale aplicabile în materie.”
~ Conținut șters la cerere ~
Demarati procedura executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - institutie publica marin.nicodim marin.nicodim In anul 2007 am castigat definitiv si irevocabil un proces (contencios administrativ) cu o institutie publica (unitate de invatamant). Hotararea contine in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a caselor de pensii MarianBR MarianBR Pensionarii care au hotarari judiciare definitive asupra incasarii unor sume de bani de la Casele Judetene de Pensii asteapta mult si bine la hachitele ... (vezi toată discuția)
Poprire o. g. 22/2002 cirus cirus Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)