avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ref.negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ref.negociere CCM

Va rog sa-mi spuneti unde este prevazut dreptul salariatului de a beneficia de zile libere in anumite situatii (ex.deces in familie, casatorie copii etc.) intrucat am vrea sa prindem in Contractul colectiv de munca pe unitate si nu stim daca exista un numar de zile prevazut in legislatie asa cum impune Codul muncii in cazul zilelelor de CO
(nu mai putin de...).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 23 Octombrie 2015
Pentru sectorul privat nu exista in legislatie asa ceva.

Pentru sectorul bugetar avem :
HG 250/1992 -personal contractual
Art. 24

(1) În afara concediului de odihnă, salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la zile de concediu plătite, în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) naşterea sau căsătoria unui copil - 3 zile;
c) decesul soţului sau al unei rude de până la gradul II a salariatului - 3 zile.
(2) Concediul plătit, prevăzut la alin. (1), se acordă, la cererea solicitantului, de conducerea unităţii. Indemnizaţiile cuvenite se stabilesc potrivit art. 7 alin. (1).


functionari publici - OG 6/2007
art.24
În afara concediului de odihnă, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plătit în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria funcţionarului public - 5 zile lucrătoare;
b) naşterea sau căsătoria unui copil - 3 zile lucrătoare;
c) decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de până la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/soţiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucrătoare;
d) controlul medical anual - o zi lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie jana22 jana22 Hristos a Inviat ,urmeaza sa ma casatoresc si as vrea sa stiu daca am dreptul la cele 5 zile de concediu dupa casatorie si daca acestea se pot lua in iulie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, am un coleg care i se casatoreste copilul- colegul meu beneficiaza de zile libere ptr. evenimente deosebite( suntem bugetari) (vezi toată discuția)
Dreptul la zile libere platite la nasterea unui copil din concubinaj gavrileusebiu gavrileusebiu Un salariat (in cazul nostru la stat),a carui concubina a nascut,poate beneficia de zile libere platite?Daca da, cum trebuie sa procedeze? (vezi toată discuția)