avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Proiect de hotarare initiat de consilier local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Proiect de hotarare initiat de consilier local

un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere prevederile art.36. alin.(4) lit.d "aprobă, la propunerea primarului, documentaţiile tehnico-economice pentru lucrările de investiţii de interes local, în condiţiile legii;" ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
s_mari, utilizator
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 05:16, 12 Februarie 2017
Depinde... una e sa se faca un studiu de fezabilitate si alta e sa se aprobe documentatia tehnico-economica in Consiliul local. Studiile de fezabilitate se realizeaza, de obicei, pentru proiectele cuprinse in planul anual de investitii, anexa a bugetului anual, aprobata, de asemenea, prin HCL. Am vazut asemenea hotarari initiate in baza art. 36 alin. 2 lit. b si alin. 4 lit. e din legea 215/2001, care permit initierea lor si de catre consilierii locali, nu doar de catre primari.
SF-ul este o documentatie tehnico-economica .
Daca un consilier are voie sa propuna intocmirea unui SF iar dupa intocmire numai primarul poate propune aprobarea , care e logica?
Logica consta probabil in aceea ca aprobarea SF-ului final conduce, de principiu, la demararea procedurilor de realizare a investitiei respective, adica cheltuirea de bani publici de la buget, iar primarul, ca ordonator principal de credite, poate propune folosirea fondurilor bugetare pentru investitia respectiva. Zic si eu!:D
Pai tocmai de asta intrebam care e logica. Daca un consilier poate initia un proiect de hotarare pt aprobarea unui SF , odata aprobata HCL se va intocmi acel SF insa solicitarea aprobarii lui efective e la latitudinea primarului care e eficienta si proiectului initiat de consilier?
s_mari a scris:

Pai tocmai de asta intrebam care e logica. Daca un consilier poate initia un proiect de hotarare pt aprobarea unui SF , odata aprobata HCL se va intocmi acel SF insa solicitarea aprobarii lui efective e la latitudinea primarului care e eficienta si proiectului initiat de consilier?



Marinica, eu nu ma iau dupa... logica :)
Anul trecut, un domn consilier mi-a cerut ajutorul in intocmirea unui proiect pentru efectuarea de lucrari privind amenajarea unui trotuar, fiind trimis si de primar.
Bazandu-ma pe prevederea pe care ai invocat-o tu mai sus, i-am spus sa retina ideea, iar cand primarul va pune in dezbatere proiectul de investitii pe 2017 sa propuna amendament cu lucrarea pe care doreste sa o realizeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea hotararii consiliului local de catre primar 1313 1313 As vrea sa stiu ce urmari poate avea pentru un primar plata un studiu de fezabilitate pe care Consiliu Local nu l-a aprobat in trei sedinte consecutive: una ... (vezi toată discuția)
Consilierii locali pot modifica organigrama unui uat fara sa fie propunerea expresa a primarului? opel_68 opel_68 Consilierii locali, printr-un Proiect de Hotarare, au dreptul de a aduce amendamente organigramei unui UAT, in sensul desfiintarii sau schimbarii structurii ... (vezi toată discuția)