avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate pentru al doilea copil

Buna ziua, momentan ma aflu in CCC din data de 1.06.2015 pana la varsta de 2 ani a celei mici adica pana la data de 19.04.2017 ne dorim ca in anul 2017 sa avem si al doilea copil. In aceasta situatia vreau sa stiu daca in cazul in care al doilea copil se va naste dupa terminarea CCC1 am dreptul sa intru in Concediu de maternitate (prenatal sau postnatal in functie de cum va fii cazul) daca voi fii deja insarcinata? Adica ex: daca la 19.04.2017 voi avea 7 luni de sarcina pot intra in continuare in concediu de maternitate si apoi in cel de crestere iar? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:04, 25 Octombrie 2015
1. Dupa ce se termina CCC1 veti relua activitatea si in prima zi de munca prezentati angajatorului certificatul medical de concediu de maternitate.

2. Dupa concediul de maternitate veti putea solicita CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)