avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare cumparare neautentificata si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare cumparare neautentificata si nerespectata de dezvoltator

Buna ziua,
Anul trecut in luna august am incheiat un contract de promisiune de vanzare cumparare apartament. Am dat un avans de 5000 de euro iar contractul este semnat de ambele parti dar nu este facut la notar. In luna mai a acestui an, dezvoltatorarul mi - a spus ca intelegerea noastra a picat, deoarece el vrea mai multi bani avans respectiv 15000 euro. I-am spus ca nu am de unde sa dau atat, in conditiile astea sa imi dea banii inapoi , ca eu cumpar din alta parte. De atunci am primit prin septembrie 2000 de euro si tot ma rog de el sa imi dea si diferenta. Intrebarea mea este urmatoarea.......dupa ce imi recuoerez si cealalta parte de 3000 de euro il pot da in judecata pentru nerespectarea intelegerii ? In intelegere se stipuleaza ca daca nu imi preda apartamentul in aprilie a acestui an trebuie sa imi returneze 10000 de euro , dublu avansului. Si as mai dori sa solicit instantei si dobanda la bani. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:33, 24 Octombrie 2015
Puteti notifica oficial dezvoltatorul cu obligatia respectarii clauzei contractuale asumate de restituire 10000 euro urmare faptului ca nu a respectat promisinea bilaterala de vanzare cumparare,sub sanctiunea obligarii la plata de cheltuieli aferente solutionarii in instanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare pedro68 pedro68 In aprilie 2011 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare prin care vand parterul unui imobil format din parter + etaj.Am luat un avans la ... (vezi toată discuția)
Neachitarea obligatiei de plata in contract de vanzare-cumparere cu rest de plata MariaCX MariaCX Buna ziua, Urmeaza sa vand un apartament printr-un contract de vanzare-cumparare cu rest de plata, restul de plata fiind de 4.000 euro. Eu doresc sa investesc ... (vezi toată discuția)
"au fost odata trei case" kike kike Prima casa:propietari sotul meu,fratele lui si bunica lor maternala.De comun acord vand casa cu 45000 euro.A doua casa :propietatea parintilor ,implicit si a ... (vezi toată discuția)