avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Modificare vector fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Modificare vector fiscal

In anul 2014 firma este platitoare de impozit pe profit.
La final 2014 CA <65000 eur . La verificarea conditiilor pentru micro s-a calculat gresit aceasta CA si firma pastreaza in 2015 impozit pe profit.
Se constata greseala in timpul trimestrului III 2015.
Cum se procedeaza?
- depunere 010 cu modificare vector fiscal din i profit in i micro in 2015: banuiesc cu amenda de 1000 lei;
- rectificativa la d 100 la trim I si trim II 2015;
- se cere compensare intre impozit profit platit in plus si impozit micro?
-impozitul pe profit a fost platit in termenul legal si depaseste ca valoare impozitul micro: in aceasta situatie firmei i se calculeaza dobanzi si penalitati la impozit micro?
Mentionez ca firma a avut depuse toate declaratiile pana in acest punct si a achitat la timp datoriile.
Cel mai recent răspuns: andreiandreid , utilizator 12:13, 27 Octombrie 2015
Da, trebuie modificat vectorul fiscal, recalculat impozitul si facuta compensarea. Se va depune D710 pentru aducerea impozitului pe profit la zero si D100 pentru impozit micro. Deci, veti aparea si cu aceste declaratii nedepuse.

E bine sa faceti toate operatiunile odata ca sa primiti o singura amenda (cu putina ingaduinta, chiar avertisment, avand in vederea buna vointa din partea dvs.) si pentru D010, si pentru D100.
am depus corectie la vector fiscal, am depus rectificativa la profit, astept sa se inregistreze vectorul micro si depun d 100.
urmeaza sa cer si compensare intre impozite
doamnele au fost dragute si am scapat cu avertisment
in ceea ce priveste penalitatile ...nu stiu exact inca ce se intampla: de la asistenta au spus ca nu sunt penalitati (impozit profit platit mai mare), de la birou declaratii au spus ca se calculeaza.
vedem!
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii firma noua jowee jowee Ce declaratii ma vizeaza pentru anul 2014, firma noua si doar cheltuieli (cu infiintare si marfuri de refacturat in 2015)? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Trecere la impozit pe profit gps gps buna ziua! din luna 10/2014 am trecut la impozit pe profit, pana atunci firma a fost la impozit pe venit 3%...nu stiu cum se calculeaza acum impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit lupusoruflorentina lupusoruflorentina O firma a fost platitoare de impozit pe profit pana in ianuarie 2013 si a avut pierdere. Din februarie 2013 a devenit platitoare de impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)