avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... crestere salariala a personalului contractual din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

crestere salariala a personalului contractual din sectorul bugetar prin evaluarea performantelor profesionale individuale

Potrivit art. 6 din O.G. 10/2008, personalul contractual din sectorul bugetar, salarizat intre limitele corespunzatoare functiei, poate beneficia si de o crestere salariala prin evaluarea performantelor profesionale individuale realizate in anul precedent.
Nelamurirea pe care o am este daca in urma evaluarii salariul este mai mic decat cel anterior, care salar se va acorda? Este legal sa i se acorde un salar mai mic sau ramane cu cel pe care l-a avut?

In speranta unui raspuns care sa ma lamureasca, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 20 Iulie 2009
Ramaneti cu cel pe care-l aveti daca este mai mare.
exista o prevedere legala in acest sens?
HG nr.749 din 23 octombrie 1998 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale şi de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de bază între limite prevede urmatoarele :

CAPITOLUL IV: Stabilirea salariilor de baza între limite, în functie de performantele profesionale individuale
Art. 26
(1)Ordonatorii de credite bugetare, potrivit dispozitiilor legale în vigoare, asigura ca stabilirea salariilor de baza între limite sa se realizeze cu încadrarea în resursele financiare alocate anual si în numarul de posturi stabilit prin legile privind bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale.
(2)Stabilirea salariilor de baza individuale, între limite, se face pe baza rezultatelor evaluarii performantelor profesionale ale angajatului, în raport cu cerintele postului.
Art. 27
(1)Calculul salariului de baza individual, potential pentru perioadele urmatoare, se face dupa cum urmeaza:
a)coeficientul de multiplicare corespunzator performantei profesionale individuale realizate de salariatul "y" (cy) pentru ocuparea postului "x" se stabileste, dupa caz, prin una dintre formulele:


În care:
- Cm = limita inferioara a intervalului pentru functia ocupantului postului;
- C m = limita superioara a intervalului pentru functia ocupantului postului;
- pmx = punctajul minim al postului "x", diferit de pMx;
- pMx = punctajul maxim al postului "x", diferit de pmx;
- pyx = performanta profesionala individuala a salariatului "y" pe postul "x";
b)salariul de baza între limite, potential, pentru salariatul "y" pe postul "x" se calculeaza multiplicând cu Cyx valoarea de referinta sectoriala corespunzatoare.
(2)Salariul de baza calculat potrivit alin. (1) poate fi mai mare, egal sau mai mic decât salariul de baza avut în luna anterioara încheierii procedurilor de evaluare; modalitatile concrete de majorare sau de diminuare a salariilor de baza, se stabilesc de ordonatorul principal de credite bugetare, în limitele resurselor financiare disponibile pentru cheltuieli de personal si având în vedere si obiectivele preconizate ale institutiei respective.
Art. 28
(1)Salariul de baza al unui angajat se reevalueaza anual de catre angajator, cu respectarea limitelor prevazute pentru gradul profesional sau treapta profesionala respectiva.
(2)Reevaluarea salariului de baza al fiecarui angajat se face si în primul an de aplicare a prevederilor Legii nr. 154/1998.
(3)Reevaluarea prevazuta la alin. (1) si (2) se face pe baza acelorasi criterii, potrivit prezentei metodologii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu de baza pt personal contractual Cristinabv Cristinabv Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare din domeniul salarizarii bugetare: Salariul de baza al personalului contractual intr-o unitate bugetara se ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu de baza elenae elenae Buna ziua am o intrebare in anul 2008 am terminat studiile superioare, in martie 2009 mi s-a aprobat transformarea postului din analist programator ajutor in ... (vezi toată discuția)
Evaluare personal contractual 2009 mihai34 mihai34 Buna ziua.Am si eu urmatoarea intrebare.Evaluarea perosnalului contractul pentru anul 2008 cand trebuie sa se faca in anul 2009?Majorarea salariului de baza ... (vezi toată discuția)