avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Azi am primit de la banca unde am contul de salariu un mesaj prin care mi se aduce la cunostinta ca asupra contului a fost infiintata o poprire de catre o firma de recuperatori. Nestiind nimic despre acest lucru, am cautat pe internet si am gasit ca in luna sept aceasta firma a depus la Judecatoria din zona careia sunt o cerere de investire cu formula executorie a unui contract de credit incheiat intre mine si o banca in anul 2008. Din 2009 nu am mai putut sa imi platesc ratele, pentru ca o vreme nu am avut un loc de munca, iar de aproape 2 ani m-am imbolnavit de cancer pulmonar.( am 44 de ani) Mentionez ca salariul este singurul meu venit,( este si salariul minim pe economie) iar in cazul in care banca o sa mi retina 40-50% din acesta, nu o sa-mi mai pot plati medicamentele si drumurile la spitale. Va rog sa imi spuneti daca am vreo cale de atac impotriva acestei popriri, avand in vedere ca nu am alte bunuri, iar creditul a fost unul de nevoi personale, fara garantii sau giranti. Nu ar putea recuperatorii sa isi ia banii din asigurare sau asa ceva?
Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:43, 28 Octombrie 2015
"in cazul in care banca o sa mi retina 40-50% din acesta,"
Creditorul poate sa puna poprire pe 1/3 din drepturile salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita? adi1985ab adi1985ab Buna ziua. As avea si eu unele nelamuriri, sper sa aveti bunavointa sa imi raspundeti. Dupa 2007-2008 am contractat unele credite de nevoi personale. Sume sub ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)
Intrebare nicoandrei1978 nicoandrei1978 Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul ... (vezi toată discuția)