avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salarii

Directorul la firma la care sunt angajata este administrator si intr-o alta societate, mai exact intr-un srl, si doreste ca de la 1 ianuarie 2016 sa reduca salariile personalului de acolo la jumatate, iar in functie de rezultatele fiecaruia, sa existe un spor. Mentionez ca firma respectiva este infiinta in Republica Moldova. Mi-a trasat mie sarcina sa rezolv toate demersurile in legatura cu aceasta problema, doar ca nu stiu de unde sa incep. Eu sunt consilier juridic stagiar, dar abia m-am angajat si nu am pic de experienta. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
Diana Mirica, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 29 Octombrie 2015
Potrivit art.68 alin.1 din Codul Muncii Rep.Moldova, contractul individual de muncă nu poate fi modificat decît printr-un acord suplimentar semnat de părţi, care se anexează la contract şi este parte integrantă a acestuia.

Alin. 2 lit.d al aceluiasi articol mentioneaza ca, modificare a contractului individual de muncă se consideră orice schimbare sau completare ce se referă la cuantumul retribuirii muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii de asigurari sociale pentru pensie maka67 maka67 Buna ziua, Daca o firma din Romania are un angajat cu contract individual de munca si angajatul are dubla cetatenie, romana si Republica Moldova, domiciliul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua .beneficiu anual ,platit in anii 1986 -2000, o singura ... mcraciun mcraciun Bună ziua .Beneficiu anual ,platit in anii 1986 -2000, o singura data pe an, intră in calcul la pensie ? Cf. cărui articol de lege ?Mulțumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori să mă lămuriți cu ceva. cetățean din ... Simona Diaa Simona Diaa Bună ziua! Aș dori să mă lămuriți cu ceva. Cetățean din Republica Moldova fiind, este legal să fiu angajat la o firmă în România neavând încă ... (vezi toată discuția)