avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANFP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANFP

Buna seara

exista posibilitatea ca ANFP sa suspende un concurs dupa afisarea rezultatelor finale ale acestuia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 30 Octombrie 2015
HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

art.73
(1) În cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte funcţia publică pentru care se organizează concursul sau Agenţia este sesizat(ă) cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată.
(2) Suspendarea se dispune de către Agenţie, după o verificare prealabilă, în regim de urgenţă, a situaţiei în fapt sesizate, dacă se constată existenţa unor deficienţe în respectarea prevederilor legale.
(3) Sesizarea poate fi făcută de către membrii comisiei de concurs ori ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor, de către oricare dintre candidaţi sau de către orice persoană interesată.
(4) În cazul în care sesizarea se adresează conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte funcţia publică pentru care se organizează concursul, acesta are obligaţia de a o transmite Agenţiei în regim de urgenţă.
(5) În situaţia în care, în urma verificării realizate potrivit alin. (1), se constată că sunt respectate prevederile legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, acesta se desfăşoară în continuare.
(6) În situaţia prevăzută la alin. (2), procedura de organizare a concursului va fi reluată în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare concurs gluten gluten Se poate amana un concurs ,dupa ce s-a facut selectia dosarelor? (vezi toată discuția)
Concurs MARIANA TUDOR MARIANA TUDOR Buna ziua. Revin cu oproblema mai veche , dar care inca nu are o finalitate. Am participat la concursul de secretar de primarie in martie 2009 . Am fost ... (vezi toată discuția)
Concurs de promovare cu conditii "aranjate" Madamar1007 Madamar1007 Am rugamintea sa imi spuneti daca ati regasit undeva in legislatie (eu am parcurs ceea ce am la dispozitie, actualizat, dar numai in format pe hirtie, nu ... (vezi toată discuția)