avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie act adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie act adjudecare

Buna ziua,

Am o rugaminte - am mare nevoie de un sfat juridic in urmatoarea problema:
Anul trecut, in septembrie, am cumparat o casa la o licitatie organizata de un BEJ, intr-un dosar de executare al BCR. Pretul la care am adjudecat imobilul a fost de 72.000 EUR - adica 75% din valoarea de evaluare (am oferit pretul din Publicatia de vanzare). Intr-o saptamana am achitat pretul integral, astfel incat executorul a intocmit Actul de adjudecare, in baza caruia m-am intabulat in cartea funciara si am reusit sa intru in posesia imobilului.
Fostul proprietar a facut contestatie la actul de adjudecare (in termen), apoi la fiecare termen a facut completare de actiune, astfel incat am ajuns in situatia in care in cadrul acestei contestatii s-a ajuns la contestarea clauzelor din Contractul de credit, ca fiind abuzive. Astfel, prima instanta a decis disjungerea din acest dosar a unuia nou, in care sa se judece clauzele abuzive, iar solutia data de aceasta, a fost -"respingerea cererii de suspendare a executarii silite..dispune suspendarea cauzei in temeiul art.413 pct.1 CPC, pana la solutionarea definitiva a dosarului disjuns..."In sentinta nu sunt expuse motivele pt. care nu se pronunta asupra actului de adjudecare.
Referitor la acest aspect, va rog sa ma sfatuiti daca trebuie sa contest aceasta decizie in ceea ce priveste suspendarea cauzei si sa solicit instantei sa se pronunte pe solicitarea privind anularea actului de adjudecare. Mentionez ca procedura de executare a indeplinit conditiile legale, iar actul de adjudecare contine toate elementele prevazute de lege - nici contestatorul nu a invocat nici un motiv legat de aceste aspecte (el contesta in principal pretul de vanzare si valoarea de evaluare a imobilului - s-a facut in 2010 si a avut cunostinta de ea). De ce nu s-a pronuntat instanta pe valabilitatea actului de adjudecare atat timp cat sunt indeplinite conditiile legale?
Mai precizez ca valoarea debitelor catre banca cf. actului de adjudecare sunt 84.250 eur +cheltuieli de executare.

multumesc din suflet pentru sfat,

Alte discuții în legătură

Intrebare- contestare executare dupa ce am adjudecat un ap ancairo ancairo Buna ziua, La data de 12.09.2017, am cumparat un apartament prin licitatie publica, ce nu a fost contestat in termen sau cel putin asa am crezut eu. Intre ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara elenadanielagri elenadanielagri Am o casa care a fost evaluata la suma de 150000 eur,.sunr datoare cu suma de 11500 eur la o persoana fixica,am o ipoteca pusa pe casa in suma de 43000 eur.Am ... (vezi toată discuția)
Modificare cerere-eroare materiala ancairo ancairo una ziua, In data de 12.09.2017, am achizitionat un imobil prin licitatie publica. Debitorii, au fost instiintati de indata ca imobilul a fost vandut, iar ... (vezi toată discuția)