avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare imobiliara

Am o casa care a fost evaluata la suma de 150000 eur,.sunr datoare cu suma de 11500 eur la o persoana fixica,am o ipoteca pusa pe casa in suma de 43000 eur.Am fost instiintata ca mi se face executare silita pe imobil.Intrebarea mea este cate termene pot avea de licitatie cu valoarea reala a imobilului si pana la ce valoare poate scadea valoarea acestuia?
este corecta aceasta executare,sa fie solicitata executia unui bun de 150000 eur pentru o datorie de doar 11500?
Cel mai recent răspuns: elenadanielagri , utilizator 13:42, 6 Iulie 2013
Da, este legala "Somatia Imobiliara" asupra imobilului proprietatea D-voastra, Dar puteti face o contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii silite pana la cand ramane definitiva hotararea data in contestatie. Dar instanta o sa va oblige sa platiti o cautiune.
Privind licitatia este cam complicat; Trebuie facuta o expertiza de evaluare a imobilului si apoi se scoate la licitatie. Daca la prima licitatie nu se adjudeca de nimeni, BEJ-ul va pregati o addoua licitatie peste 3 luni (cam asa stiu eu); unde pretul imobilului se reduce cu 25%, Daca nici la adoua licitatie nu se adjudeca se va face o a treia licitatie si se va vinde cu cat se "ofera", mai precis creanta datorata plus cheltuielile de executare avansate de creditorii D-voastra. O alta atentie; creditorii D-voastra pot licita depunand creanta si diferenta de pret, ei au un drept de preemintiune, sunt creditori de prim rang (Kirografari daca au ipoteca pe imobil), nu personali. Succes.
La intrebarea cate termene de licitatie ,este hazardat a emite raspuns care este conditionat de locatie,de evaluarea bunului dedus executari,de potentialii interesati si nu este conditionat de interesul si de vointa debitorului
Pretul de adjudecare imobil nu este conditionat de evaluare,putand fi mai mare sau mai mic decat acesta si este conditionat de oferta participantilor la licitatie
Multumesc,Am omis sa specific ca ipoteca este pentru un credit de 43000 eur ,credit la o banca.Cum se procedeaza in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
elenadanielagri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)