avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... PUG-ul tine loc de PUZ si/sau PUD?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

PUG-ul tine loc de PUZ si/sau PUD?

Buna ziua.
Doresc sa cumpar o parcela de teren intr-un sat in plina dezvoltare langa Cluj-Napoca, Campenesti mai exact.
Proprietarul mi-a prezentat un CF, iar terenul e trecut ca fiind extravilan/pasune. Doresc sa specific, ca PUG-ul pe site-ul primariei prezinta zona intravilana. E vorba de stradute noi cu nume, plus de asta, pe straduta unde vreau sa achizitionez parcela, exista case cu numar. Mai sunt si toate utilitatile pe strada asta. Vazand acest PUG pe site-ul primariei cu parcela in intravilan, sa inteleg ca CF-ul vanzatorului e mai vechi si trebuie doar innoit? Intradevar, candva inainte, cu ani in urma, zona a fost o pasune, insa primaria doreste sa incurajeze popularea cu tineri in satul respectiv. La cum v-am prezentat situatia, ar mai fi nevoie sa trec terenul in intravilan cu tot procesul ala de a mai aduna vecini, sa strangem 10000mp, sa facem PUZ etc. dupa ce-l voi achizitiona sau acest PUG usureaza si elimina varianta clasica de a trece un extravilan in intravilan? Scopul e de a construi o casa. Va multumesc anticipat si va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:25, 3 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa solicitati un certificat de urbanism de la primarie.
Iar daca terenul este incadrat in PUG ca fiind situat in intravilan atunci nu este necesara intocmirea unui PUZ. Prin certificatul de urbanism vor fi precizate toate documentele necesare obtinerii autorizatiei de construire.
Iar din punct vedere cadastral se poate face actualizarea datelor tehnice prin prezentarea de documente justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Teren cu pug si fara puz elena319 elena319 Bună ziua. Vreau sa achiziționez un teren intravilan care are doar PUG și nu are PUZ. Proprietarul e în curs de obținere certificat de urbanism de la ... (vezi toată discuția)
Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)