avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - cedarea partilor unui singur mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - cedarea partilor unui singur mostenitor

Bun gasit,
Doresc sfatul unui notar sau avocat daca este posibil. Bunicul meu a decedat in 2003, avand 4 copii, 3 fete si un fiu. In 2004 s-a dezbatut succesiunea, iar la insistentele bunicii, cele 3 fete au renuntat la partile lor din casa, aceasta revenindu-i fratelui lor in cota1/1 iar bunica cu uzufruct viager pe cota 1/2 din imobil. nu s-a facut niciun act, contract de intretinere intre bunica si fiul ei, dar acum cand ea are 81 de ani si sufera de dementa senila, acesta ii aplica nistre tratamente greu de imaginat. A lasat-o fara mancare, dar au gasit-o fetele si in cateva zile si-a revenit putin (nu locuieste nimeni cu ea, desi pe actele medicale i se recomanda insotitor permanent), peste casa si curte a pus el stapanire, iar accesul la bunica se face cu acordul lui. Daca i s-a spus sa ii acorde o mai buna ingrijire, el a refuzat spunand ca s-a necajit suficient cu ea si ar fi cazul sa mai si moara!?!#-o Apoi a internat-o la ingrijiri paliative, unde au legat-o de pat, au sedat-o si vreme de 4 zile nu i-a dat nimeni nici apa, nici mancare si nici vreo perfuzie. a gasit-o mama mea aproape moarta. Au cerut externarea, dr. de aici au recunoscut ca nu era pentru sectia lor, dar pentru ca fiul ei a insistat le-a fost mila de el si au primit-o acolo. Acum bunica este mai bine, in sensul ca s-a hidratata, cere mancare si are forta sa se ridice in sezut, nu este de murit asa cum vrea fiul ei. Acesta le reproseaza mereu surorilor faptul ca nu o lasa pe bunica sa moara, asa cum doreste el, si le ameninta ca el nu o mai ingrijeste, lucru pe care oricum nu l-a facut. Cum poate fi constrans sa nu o abandoneze, in conditiile in care el a pus stapanire pe tot dar are pretentia ca de ingrijit sa se ocupe fetele care nu au beneficiat si nu vor beneficia de nimic, material. Din respect si mila pentru bunica, se duc fetele, dar vor sa il constranga sau sa desfiinteze actele facute la succesiunea bunicului si sa imparta bunurile.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire furata prin mijloace dolosive? iconita iconita student la drept cer ajutorul viitorilor mei colegi, doamne si domn avocati, ptr. rezolvarea unei spete. Parinti, Ion si Maria au doua fete, cea mare Flori si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , bunicul meu ( tatal tatalui meu ) locuieste cu concubina ... gratiela26 gratiela26 Buna ziua , Bunicul meu ( tatal tatalui meu ) locuieste cu concubina sa de aproape 20 de ani .Acesta are probleme cu auzul si uneori \'\'uita \'\'cine ... (vezi toată discuția)