avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte originale firma contabilei?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte originale firma contabilei?

Buna ziua,

Petru angajarea unui om la firma mea, trebuie duse la ITM si actele firmei in original. De treaba asta se ocupa contabila. Intrebarea e: trebuie sa fac un proces verbal predare-primire sau ceva de genul acesta pentru predarea actelor?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 00:39, 21 Iulie 2009
Actele originale ale societatii dvs nu vor ramane la ITM> Daca nu aveti incredere in contabila puteti face eventual cu ea un proces verbal de predare primire al documentelor sus amintite!B-)
E primul contract de munca ? Din cite stiu , actele originale ale firmei nu sint cerute pentru inregistrarea unui contract .Ele se cer la inregistrarea firmei la ITM .

Fiind vb de o colega de breasla cu mine ( Dna Contabil de care vorbiti ) simt nevoia sa intervin - imi pare un picut ciudat cum puneti problema : sa stiti ca Dna Contabil va avea pe mina o multime de acte in original ale firmei si va trebui sa -i acordati credit , ca altfel o sa iasa o arhiva maaaare de procese verbale de predare- primire !
Da' contabila nu este angajata dvs., salariata sau PFA cu conventie prestari servicii?
Daca se afla in una din situatiile de mai sus, va trebui sa faceti si o imputernicire sa reprezinte societatea la ITM.
Daca e o cunostinta, pentru siguranta dvs. eu v-as recomanda intocmirea unui p-v de predare -primire pentru iscrisurile originale pe care i le dati.
Cand spun asta ma gandesc ca exista posibilitatea ca persoana sa fie atacata de un talhar, sa i se smulga geanta cu acele documente.
Din practica va spun ca un talhar sau hot dupa ce a luat geanta, va cauta bani, bijuterii , actul de identitate ala victimei si cheile. Restul documentelor nu il intereseaza, le arunca. asa ca originalale dvs. ar putea fi distruse
Eu cred ca la asta v-ati gandit cand ati cerut un sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau talharie BanciuElena BanciuElena Buna seara! Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la ... (vezi toată discuția)
Furt NeeD NeeD Doi prieteni de-ai mei au furat o geanta de la o femeie de pe strada. Acestia au tras de geanta si au fugit. Dupa o luna i-au gasit politia si i-a luat la ... (vezi toată discuția)
Control - este legala solicitarea ? cum trebuie procedat ? oanaportar oanaportar Curtea de Conturi are amenajata o incapere in sediul Consiliului Judetean. Institutia noastra este o institutie publica subordonata Consiliului ... (vezi toată discuția)