avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie europeana

Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul german a platit retroactiv, incepand cu ianuarie 2007 si pana in prezent, alocatia de stat, insa tatal pastreaza banii ptr. el. Exista vreo posibilitate ca acesti banii sa revina celui care are in intretinere copilul sau nu; oricum pensia de intretinere pe care o plateste tatal, este mult mai mica decat alocatia de stat.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:36, 23 Iulie 2009
Conform legislatiie germane, alocatia nu se cuvine copilului ci parintilor, astfel ca daca ei traiesc separat fiecare are dreptul la jumatate; deci aveti sanse sa primiti cel putin jumatate din alocatia copilului. (cred ca vreo 80-90 de euro pe luna)
Cel mai probabil va trebui sa cautati un avocat care sa va ajute...

Pensie de intretinere in functie de ce venituri a fost stabilita, de e asa de mica?
Din cate cunosc, alocatiile de stat pentru copii in cadrul UE este in cuantum de 154 Euro.
Apelati la un avocat care sa stapaneasca legislatia germana si care sa faca o plangere la autoritatile germane privitoare la aceste aspecte.
Nu ar fi rau daca ati discuta cu fostul sot si i-ati explica ceea ce intentionati sa faceti daca nu isi schimba atitudinea. Cine stie , s-ar putea razgandi fiindca nemtii nu se joaca cu astfel de lucruri!B-)
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Daca minorul este in Romania in grija unui parinte care lucreaza aici, iar celalalt parinte munceste in alt stat, tara noastra va plati alocatia de 40 de lei, iar statul in care mun­ceste celalalt parinte va plati diferenta pana suma prevazuta ca alocatie in acel stat (in cazul in care alocatia din Romania este mai mica). Cuantumul alocatiei de stat pentru copii in germania este de 154 euro /luna. Ca dv sa beneficiati de jumatate din cuantumul alocatiei acordate de statul german ar trebui sa lucrati in Germania.
Dar in Germania in cazul unui divort alocatia de stat se imparte la cei doi parintii, adica mama beneficiaza de 1/2 din alocatia de stat si tatal la fel indiferent la cine este incredintat copilul???!!

Alte discuții în legătură

Copil nascut in germania - drepturi anca f anca f va rog sa ma lamuriti daca este cazul pentru completarea formularelor E401 si 411 in cazul nostru: - copil nascut in germania din mama romanca si tata ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata? dia_dia45 dia_dia45 Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana? Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)